Nyårs dessert Chokladfondant

Jag bara älskar choklad fondant så det blir årets nyårs dessert.

Tänkte prova med Leilas Mojito/ ananassalsa till.

 

CHOKLADFONDANT 

Antal portioner: 4
Ingredienser

120 g mörk choklad, 70 %
120 g smör
1.5 dl strösocker
4 st ägg
1 nypa svarta kardemummakärnor, stötta
1 msk kakao
smör till formarna
TILL SERVERING
vaniljglass och hallon eller blåbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant och rikligt med smör.

3. Smält chokladen och smält smöret i ett vattenbad.

4. Stöt kardemumman i mortel.

5. Vispa hela ägg med strösocker och kardemumma fluffigt.

6. Rör ner kakaon i äggsmeten.

7. Vänd varsamt ihop äggsmeten med chokladen.

8. Fyll formarna med smet och stoppa genast in dem i ugnen och grädda fondanten i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten.

MOJITO ANANASSALSA

Ingredienser

1 st färsk ananas
1 kruka mynta
2 msk ljust muscovadosocker
2 msk  ljus rom

1. Skala och tärna ananasen i ½ cm stora tärningar.

2. Hacka myntan och blanda med ananas, råsocker, mynta och rom i en skål.

Vad ska ni ha för dessert på nyår?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

8 Comments

  1. Blir chokladfondant här med! Med häagen dazs champagneglass och hjortron! Vi har vilt-tema så, därav hjortronen 🙂

    Kram!

  2. Älskar Chokladfondant, men har aldrig bakat det själv. Hos oss blir det Marrängsuisse, en favvodessert. Gott slut och gott nytt till er. Kram Mia

Lämna ett svar till Fröken M Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *