Goda Hamburgare på Hälsingestintan Nötfärs

Häromdagen gjorde jag dom godaste hamburgare någonsin på Hälsingesstintans nötfärs

IMG_6227

Miljövänlig förpackning, lokalproducerat och dessutom med en uppfödning som ska få djuren att må så bra som det går.

En färs gjord på hängmörat kött från noggrannt utvalda gårdar med genomtänkt uppfödning.

Mörare hamburgare går nog inte att få.

IMG_6228

HÄLSINGESTINTANS HAMBURGARE

4 portioner

800 g Hälsingestintan mager färs
2 äggulor
Salt och peppar

1. Blanda färsen med äggulorna till en
smidig smet. Krydda ordentligt, smaka
gärna av.
2. Forma 4 rejäla hamburgare eller 8
mindre. Grilla på mycket het grill ca 4 min/sida för stora burgare och 2 min/sida
för de små.

Till dessa rekommenderar jag syrad rödlök:

2 rödlökar
1dl rödvinsvinäger

1. Skala lökarna och skiva den tunt i ringar. Lägg dem i en skål och slå över vinägern.
Låt dra i minst 30min.
2. Ta upp löken och krama försiktigt ur vinägern.

IMG_6230

Ha en härlig lördag!

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

9 Comments

  1. Gott !! här hemma grillar vi ALLT just nu 🙂
    korv, hamburgare, kött och grönsaker och tillsammans med sallad och en god sås är det tamejtusan världens bästa mat !!
    kram

  2. Var tvungen att kolla upp då köttet hade en lite speciell doft då jag stekte upp det. Men det är väl ingredienser och annat sätt att tillverka vanlig nötfärs som gör att den doftar lite godare. Får se om köttfärssåsen blir god på detta kött

Lämna ett svar till happyvardag Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *