Tiramisu Med Björnbär Och Lakrits

En riktigt god dessert är väl det bästa avslutet på en perfekt middag så nu ska ni få receptet på en galet god dessert.

Receptet innehåller Oat for whipping från Aito, jag älskar alla Aitos produkter som innehåller havre som ger både en godare smak och för att det är näringsrikt.

Lägg därtill att  produktionen av växtbaserade livsmedel förbrukar mindre vatten och energi.

TIRAMISU MED BJÖRNBÄR OCH LAKRITS

DU BEHÖVER :

(till 6-8 personer):
Whipping cream:
– 2 st äggulor
– 0,5 dl strösocker
– En halv citron, både skalet och saften
– 250 ml Aito oat for whipping

Rårörda björnbär: 
– 250 g björnbär
– 0,5 dl strösocker
– 0,5 tsk lakritsgranulat
– En halv citron, både saften och skalet

– 6 skorpor/kex (gärna savoirdikex)
– 1 citron, både skalet och saften
– 2 tsk strösocker
– 0,5 tsk lakritsgranulat gillar du lakrits som jag gör så kan du gärna ta lite mer

SÅHÄR GÖR DU:

1. Vispa äggulor och socker krämigt och poröst. Tillsätt citronsaft och citronskal, vispa i ytterligare 3 minuter.

2. Vispa upp Aito oat for whipping i en separat bunke. Blanda ner grädden i den uppvispade äggblandningen.

3. Blanda björnbär, socker, lakritsgranulat, citronsaft och citronskal.

4. Blanda citronsaft, rivet citronskal, lakritsgranulat och socker i en liten skål.

5. Lägg rårörda björnbär i botten av de burkar/glas du ska använda till servering. Fyll på med whipping cream. Doppa kexen i citron- och lakritsblandningen och tryck ner i krämen.

6. Fyll på med mer björnbär och avsluta med whipping cream. Toppa med ett björnbär och mynta och ställ in din färdiga tiramisu i kylen.

Färdig att avnjutas, kan lova att vi slickade skålarna.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

7 Comments

Lämna ett svar till Susjos Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *