I söndags gjorde jag pulled pork för första gången , mums säger jag väl värt att vänta på..
Ljuvliga dofter spred sig i huset och barnen gick och sniffade i ugnen flera ggr och undrade om det inte var färdigt snart…
Till maten drack vi ett Rioja vin Marques de caceres som passade perfekt till fläskkött.
Kryddig, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, nypon, kakao och vanilj.
Ett vin som maken gillade mycket, jag gillade Baron de Ley mer.
Noterade att rätt temperatur är viktigt när man serverar rött vin då det var för kallt först .
Ett bra budget vin som även passade till charkuterier och goda ostar.
Har ni nåt favorit Rioja vin?
ps receptet på pull pork kommer inom kort ds
Kram Diana
Jag älskar rött vin.
Provat olika sorter hit och dit. Både dyra och budget.
Tyvärr (måste man väl säga) är mitt favoritvin ett budgetvin.
Kram
Ja, visst är det gott att göra pulled pork själv! Enkelt också, fast det tar ju sin tid, som sagt. Men det blir ju så härliga dofter i köket!
Nej, jag har nog ingen speciell favorit när det gäller Rioja, tror jag.
Ja, visst är temperaturen viktig, tycker nästan att vinkylens 18 grader känns för svalt till rött vin 😉 Men jag är en sådan som gärna vill ha det lite ljummet, även om experterna säger annat 😉
Kram/Maria
16 c sägs vara det optimala men jag gillar det också lite ljummet 🙂 kram
Pulled pork är sååå gott! Sambon gör det emellanåt, yum!Tack för vintipset
sv. Tack <3
Åh, vad gott.. Vi lagade pulled pork på farsdag och det var absolut inte den sista 🙂 Blev så himla gott!!! 🙂 Kram!!
Låter ju hur mumsigt som helst. Det är ju så roligt när man gör något nytt och så blir det gott och tack för vintipset.
Ha nu en fortsatt härlig dag.
Stor kram
Maria
Det där måste jag bara göra till min sambo någon gång. Svårt att ta sig tid till långkok bara:(
Kramar
Så gott det ser ut!
Ser fram emot receptet!
Kram
mums det låter gott 🙂 ha det bra kram
Min sambo är jätte duktig på att göra Pulled Pork…..jag är dålig på att fixa stekar o grytor….är desto bättre på förrätter och sallader och pasta rätter, hihii…..ikväll blir det champinjon crepes hos oss ;))…….hemmagjorda förstås !!!
Kram bia
Mm, gott med vin! Vi har gjort pulled pork och pulled beef, en ny familjefavorit, så himla enkelt och gott. 🙂
Kram
Nämen, jag drack ju alltid Rioja förr men numera är det bara Italienskt som gäller. Måste skärpa mig…Kram Mia
http://bloggmorsorna.se/happyvardag/2013/11/20/om-mitt-barn-inte-vill-vara-hen-da/
Mums vad gott det ser ut. Skulle också vilja ha receptet 🙂
Rött vin är ju sååå gott.
Ha en mysig lill-lördag.
Kram Pia
Mmmmm det är så gott, kram Anette
Supergott!! Och som sagt, väl värd att väntas på 🙂
Ha en fin kväll!
Ps: Mina svärisar brukar ibland värma sitt rödvin i ugnen en stund 😉
Gillar också Pulled pork, men har bara gjort det en gång. Jag är fast i Amaronevinerna.
kram helena
Jag har varit på väg att göra pulled pork flera gånger, men aldrig blivit av.
Men nu när fler och fler gör det så är det nog dax.
Har du gjort efter något speciellt recept ? Verkar ju finnas hur många som helst.
kram
Å Pulled Pork är bara så gott! Har gjort det några gånger 🙂
Långkok är grejen!
Kram Anna
Mmm ser riktigt gott ut .) ses imorn, kramar
Smaskens =D
Kan inte på rak arm nämna något. Personligen tycker jag bäst om viner från södra halvklotet! Pulled pork har jag inte gjort än. Vet inte om min gryta klarar ugnen…
Kram
Så himla smidigt med pulled pork, in i ugnen på morgonen så är middan klar när man kommer hem ; ) Kram