Var tvungen att testa att göra Ulrikas Granola så himla god och killarna gillade den också.
GRANOLA
Så här gör du:
Havregryn
1 dl vatten
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
kanel
kardemumma
Valfria frön och nötter
kokos
torkad frukt
Lägg rejält med havregryn på en ugnsplåt. Blanda ihop 1 dl vatten med 2 msk rapsolja och 2 msk flytande honung. Häll blandningen över havregrynen, strö på mycket kanel och kardemumma och blanda om. Sätt in i ugnen i ca 20 min (200 grader). Blanda om ordentligt. Under tiden rostar du frön och hackade nötter i en torr stekpanna några minuter. Strö gärna på lite extra kanel och lite flytande honung beroende på hur söt du vill ha din müsli… När du har rostat klart havregrynen blandar du ner alla nötter, frön, kokos och hackad torkad frukt .
Brukar ni göra egen granola/musli?
Kram Diana
Nej, det gör jag inte. Brukar få av en kollega…. Enkelt och bra 😉
Gott ! jag måste nog köpa hem lite ingredienser så jag kan göra en burk med ”frukost godis” 🙂 Kram
Ja! Det är så gott! Åt just på yoghurt 🙂 Jag gjorde massor häromdagen och undrade just var den tagit vägen, men barnen har upptäckt hur gott det är 🙂 Stor kram i februarivintern!
Yum! Jag gör egen granola. Kram
Ja, det brukar jag faktiskt. Men om jag inte har ork så äter jag gärna Paulúns Granola med hasselnötter och dadlar. Supergod!
Kram N
Nej, det ingår inte riktigt i min kosthållning, men egengjord är absolut godast. Kram.
Låter jättegott! Jag har bara gjort egen musli. Den här måste jag testa!
Kram Malin
Det måste jag testa laga till!
Har en ny tävling nu om du är intresserad
http://blogg.loppi.se/fruwallen/2014/02/03/smyckes-tavling/
Med vänlig hälsning, Louise
Mums!
Jag gör nästan alltid egen müsli, tycker att det är godast och känns bäst.
Kram
Jag gör egen müsli, men rostar den inte utan blandar bara ihop gryn, fröer, nötter och torkad frukt.