Snart är det dags att börja tänka på årets sista festmåltid, nyårsafton.
Jag har inte riktigt bestämt mig för vilken efterätt jag ska ha ännu , men denna ligger bra till.
CHOKLADFONDANT MED ANANASSALSA
Ingredienser
120 g mörk choklad, 70 %
120 g smör
1.5 dl strösocker
4 st ägg
1 nypa svarta kardemummakärnor, stötta
1 msk kakao
smör till formarna
TILL SERVERING
vaniljglass och hallon eller blåbär
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant och rikligt med smör.
3. Smält chokladen och smält smöret i ett vattenbad.
4. Stöt kardemumman i mortel.
5. Vispa hela ägg med strösocker och kardemumma fluffigt.
6. Rör ner kakaon i äggsmeten.
7. Vänd chokladen.varsamt ihop med äggsmeten
8. Fyll formarna med smet och stoppa genast in dem i ugnen och grädda fondanten i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten.
MOJITO ANANASSALSA
Ingredienser
1 st färsk ananas
1 kruka mynta
2 msk ljust muscovadosocker
2 msk ljus rom
1. Skala och tärna ananasen i ½ cm stora tärningar.
2. Hacka myntan och blanda med ananas, råsocker, mynta och rom i en skål.
Vad ska ni ha för dessert på nyår?
Kram Diana
Mums lät galet gott 🙂
Låter riktigt gott!
God fortsättning!
Kram
Åååå låter riktigt gott. Kram Anette
åh va gott !
Jag stod för middagen förra nyår,
i år är vi bortbjudna,
men man kanske skulle fixa något gott att ta med…
Jag får nog fråga värdinnan om hon vill ha lite hjälp med något.
God fortsättning !
Kram
Det lät supersmarrigt! Kram Mia
http://happyvardag.se/2015/12/27/influensa-2-0/
men mums det där lät ju gott!!!