Nyårsdessert

Snart är det dags att börja tänka på årets sista festmåltid, nyårsafton.

Jag har inte riktigt bestämt mig för vilken efterätt jag ska ha ännu , men denna ligger bra till.

CHOKLADFONDANT MED ANANASSALSA

Ingredienser

120 g mörk choklad, 70 %
120 g smör
1.5 dl strösocker
4 st ägg
1 nypa svarta kardemummakärnor, stötta
1 msk kakao
smör till formarna
TILL SERVERING
vaniljglass och hallon eller blåbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant och rikligt med smör.

3. Smält chokladen och smält smöret i ett vattenbad.

4. Stöt kardemumman i mortel.

5. Vispa hela ägg med strösocker och kardemumma fluffigt.

6. Rör ner kakaon i äggsmeten.

7. Vänd chokladen.varsamt ihop med äggsmeten

8. Fyll formarna med smet och stoppa genast in dem i ugnen och grädda fondanten i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten.

MOJITO ANANASSALSA

Ingredienser

1 st färsk ananas
1 kruka mynta
2 msk ljust muscovadosocker
2 msk  ljus rom

1. Skala och tärna ananasen i ½ cm stora tärningar.

2. Hacka myntan och blanda med ananas, råsocker, mynta och rom i en skål.

Vad ska ni ha för dessert på nyår?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

6 Comments

  1. åh va gott !
    Jag stod för middagen förra nyår,
    i år är vi bortbjudna,
    men man kanske skulle fixa något gott att ta med…
    Jag får nog fråga värdinnan om hon vill ha lite hjälp med något.
    God fortsättning !
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *