Äntligen kan man baka lussebullar, som jag har längtat….
Här kommer ett favoritrecept.
GODASTE LUSSEBULLARNA
50 g jäst
100 g smör (riktigt)
5 dl gammeldags mjölk
250 g kesella
1 1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2-3 msk stött kardemumma ( blir extra gott)
1/2 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
russin
50 g smält varmt smör till special jäsning
Smula jästen i en degbunke. smält 100 g smör i en kastrull. häll i mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt.Rör om tills jästen löser sigTillsätt kesella, saffran, salt,socker,kardemumman och det mesta av mjölet.arbeta tills degen släpper från skålens kanter.
Tillsätt ev. mera mjöl.Häll det varma smöret över degen precis innan du täcker över med en jäshanduk. Låt jäsa övertäckt i 40 min.
baka ut degen i den form du vill ha, pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8-10 minuter.
Hur gör ni era lussebullar, har ni några speciella tricks?
Kram Diana
Tack för tips jag tänker baka i helgen 🙂 smarrigt gott kram å fin fredag <3
Jag föredrar faktiskt att baka utan kesella som jag tycker gör bullarna torrare. Rejält med saffran ska det i alla fall vara och självklart använder jag smör.
Kram
Måste baka en omgång lussebullar till, den första är nästan slut. Så jag ska nog testa ditt recept. Tack för det. Kram Annika
Ser så goda ut! Kram
Mums gott!!! Bakade saffranskladdkaka i v! Ses Imorg å sön Kramae
Tack för receptet!
Jag har inget speciellt trix, men jag försöker att ha så lite mjöl som möjligt i degen.
Då blir lussebullarna fiktigt fluffiga och goda !
Kram
Ja…lussebullar är gött.
Kram Mamma C
Mums det måste jag baka! Kram
Men åh vad gott kram