I helgen har vi bakat lussebullar, nu börjar man få en försmak av att julen snart är här.
Älskar det söta decilitermåttet, du hittar det här.
LUSSEBULLAR
50 g jäst
100 g smör (riktigt)
5 dl gammeldags mjölk
250 g kesella
1 1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2-3 msk stött kardemumma ( blir extra gott)
1/2 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
russin
50 g smält varmt smör till special jäsning
Smula jästen i en degbunke. smält 100 g smör i en kastrull. häll i mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt.Rör om tills jästen löser sigTillsätt kesella, saffran, salt,socker,kardemumman och det mesta av mjölet.arbeta tills degen släpper från skålens kanter.
Tillsätt ev. mera mjöl.Häll det varma smöret över degen precis innan du täcker över med en jäshanduk. Låt jäsa övertäckt i 40 min.
baka ut degen i den form du vill ha, pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8-10 minuter.
Hur gör ni era lussebullar, har ni några speciella tricks?
kram Diana
Jag älskar bullar och det är lite sv mun specialitet. Jag använder aldrig recept utan går på känsla vilket brukar ge bästa resultatet. Idag blev det saffransbullar med mandelmassa – galet goda till kall mjölk 🙂 kram
men vad perfekt att få lussebulldrecept då jag tänkte baka just det i morgon , nu kan jag ju använda detta!
Du har något att hämta hos mig vännen.
kramkram
Känner doften ända hit…..ser så mumsiga ut. Tänk vad jag ska baka när vårt nya kök behagar vara klart. Måndagskramar m
Så smarrigt, jag brukar också ha kesella i, det ger så saftiga bullar! Jag brukar även blötlägga russinen så de inte skrumpnar ihop och sen toppa med pärlsocker, mumma!
Bullar, oj vad gott! Här blir det att baka av mot helgen 🙂
Du har ngt att hämta hos mej 🙂
Ha en fin kväll!
Kram
Gotttit =D
Jag har aldrig bakat lussebullar, men sonen gjorde en stor omgång i helgen, de var avancerade, med två olika degar och en jäsning på sammanlagt tre timmar, men goda blev de!
Lussebullar bakar faktiskt jag också 😉 Med kesella 🙂
Sånt gammalt litet mått har jag, jättesött!
Grattis till din vinst hos Nilla!
Kram fina du!
/Maria
Jag har precis samma recept som dig o killarna älskar dem. Känns som ett vinnande koncept. Nu är det verkligen julfrossa på hög nivå o jag njuter o myser. Kramisar Tina
Ja den va söt 🙂
Mina är fula i plast, så dom göms i lådan..men hade jag haft ett såt decilitermått hade det fått stå framme 😉
Goda bullarna ser ut!
Sov gott! Kram
Aha kardemumma, har jag aldrig vat med om. Borde jag kanske prova. Spännande. Kram Anette
Tack för ditt recept. Saffran är inhandlat och väntar tills kommande helg då mannen har kommit hem från jobbresan och det är dags för familjemys.
Decilitermåttet är jätte gullig!
Kram
Mums!! Kram
Inga tricks, men jag äter alltid av degen och så när de är klara är jag mätt så jag inte orkar smaka 😉
Vad gode de ser ut! Kram kram Lotta