Godaste lussebullarna

I helgen har vi bakat lussebullar, nu börjar man få en försmak av att julen snart är här.

Älskar det söta decilitermåttet, du hittar det här.

LUSSEBULLAR

50 g jäst
100 g smör (riktigt)
5 dl gammeldags mjölk
250 g kesella
1 1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2-3 msk stött kardemumma ( blir extra gott)
1/2 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
russin
50 g smält varmt smör till special jäsning

Smula jästen i en degbunke. smält 100 g smör i en kastrull. häll i mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt.Rör om tills jästen löser sigTillsätt kesella, saffran, salt,socker,kardemumman och det mesta av mjölet.arbeta tills degen släpper från skålens kanter.
Tillsätt ev. mera mjöl.Häll det varma smöret över degen precis innan du täcker över med en jäshanduk. Låt jäsa övertäckt i 40 min.
baka ut degen i den form du vill ha, pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8-10 minuter.

Hur gör ni era lussebullar, har ni några speciella tricks?

kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

0 Comments

  1. Jag älskar bullar och det är lite sv mun specialitet. Jag använder aldrig recept utan går på känsla vilket brukar ge bästa resultatet. Idag blev det saffransbullar med mandelmassa – galet goda till kall mjölk 🙂 kram

  2. men vad perfekt att få lussebulldrecept då jag tänkte baka just det i morgon , nu kan jag ju använda detta!
    Du har något att hämta hos mig vännen.

    kramkram

  3. Jag har aldrig bakat lussebullar, men sonen gjorde en stor omgång i helgen, de var avancerade, med två olika degar och en jäsning på sammanlagt tre timmar, men goda blev de!

  4. Jag har precis samma recept som dig o killarna älskar dem. Känns som ett vinnande koncept. Nu är det verkligen julfrossa på hög nivå o jag njuter o myser. Kramisar Tina

  5. Tack för ditt recept. Saffran är inhandlat och väntar tills kommande helg då mannen har kommit hem från jobbresan och det är dags för familjemys.
    Decilitermåttet är jätte gullig!

    Kram

  6. Inga tricks, men jag äter alltid av degen och så när de är klara är jag mätt så jag inte orkar smaka 😉

    Vad gode de ser ut! Kram kram Lotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *