Kolakakor med pepparkakssmak

Älskar småkakor och den perfekta kakan till adventsfikat är kolakakor med pepparkakssmak.

Lika gott som pepparkakor med går betydligt snabbare.

KOLAKAKOR MED PEPPARKAKSSMAK

100 g mjukt smör,1 dl strösocker, 2 msk ljus sirap, 2.25 dl vetemjöl,0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker,1 tsk malen ingefära, 1 tsk malen nejlika, 1 tsk kanel.

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör socker och sirap krämigt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en kletig deg. Gör två långa rullar och lägg på en plåt. Platta till lätt och grädda gyllenbruna. Skär i snitt och låt sedan svalna på plåten.

Vad brukar ni baka till adventsfikat?

kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

0 Comments

 1. Åh sååå gott 🙂 Tack för alla söta kommentarer, e så dålig på att kommentera, läser, men sitter m mina tävlingar den lediga tid jag har…hi hi hi….ska ut i snön och ta en prommis nu och samla energi till och hämta min vilding kl 15 och ladda för en familje helg OM jag inte blir utkallad 🙂 va ska ni gör ai helgen??? ha en mysig helg, går sällan tillbaka och läser just kommentarer, så svara gärna på kommentarer på min sida .) mailar de ang nacka nu igen så hoppas jag de hör av sig, ha det så bra, ses vi inte före så ses vi den 11 dec . ser mkt fram emot det, mysigt, massa kramar

 2. Va kul att du gillade mitt pyssel! 🙂
  Jösses så gott det lät! Kanske skulle testa detta trots mina bristande färdigheter i bakning. 🙂
  Stor kram

 3. Himmel så gott och verkar inte så svårt heller! Måste verkligen provas! Tack Diana för alla dina smarriga tips!

  Ha en fin advent!

  Kram
  Petronella

 4. Nu får jag snart sluta följa din blogg! 😉 Så himla mycket gott du gör och jag klarar inte att låta bli godis och kakor när jag ser det! Är dålig på att baka småkakor, så till advent blir det oftast lussekatter och pepparkakor. De sju sorterna får vänta tills jag kommer hem till mamma till jul 🙂

  Kramar!

  PS – Hamburg och Lübeck är jättemysiga julmarknadsstäder, perfekt för en helg och enkelt med direktflyg

 5. Vad påhittig du är, tänkte just…att jag aldrig tänkt på det. Haha. Ska jag också prova, måste ju vara gott. Ha en skön kväll. Kram Anette

 6. Så gott.
  Ikväll ”jular ” vi till en Salty Almond glass till fredagsmys som passar i advent 🙂
  Ha en skön fredagskväll !
  Kram

 7. Detta låter mumsigt…..måste testas!! När vårt kök behagas vara färdigt ska jag baka saffransbiscotti doppade i choklad. Ha en skön fredagskväll….krams m

 8. Vi har ätit julbord hemma idag. (Bilder på min blogg)
  Det blir nog det klassiska pepparkakor och glögg första advent.
  Imorgon ska vi på gammaldags julmarknad. Och det är vitt ute. Underbart. Kram

 9. Har jag skrivit att jag tror att du bakar de godaste kakorna som finns? Dina recept är så härliga och allt ser så gott ut.

  Stor kram och ha en härlig helg!!

  Lotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *