Imorgon är det nyårsafton och ännu en god måltid ska intas.
Här kommer ett förslag på en efterrätt som jag gillar mycket och som jag alltid brukar välja när jag är i Paris (ska till Paris i januari).
CHOKLADFONDANT
Antal portioner: 4
Ingredienser
120 g mörk choklad, 70 %
120 g smör
1.5 dl strösocker
4 st ägg
1 nypa svarta kardemummakärnor, stötta
1 msk kakao
smör till formarna
TILL SERVERING
vaniljglass och hallon eller blåbär
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant och rikligt med smör.
3. Smält chokladen och smält smöret i ett vattenbad.
4. Stöt kardemumman i mortel.
5. Vispa hela ägg med strösocker och kardemumma fluffigt.
6. Rör ner kakaon i äggsmeten.
7. Vänd varsamt ihop äggsmeten med chokladen.
8. Fyll formarna med smet och stoppa genast in dem i ugnen och grädda fondanten i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten.
Vad ska ni ha för dessert på nyår?
kram Diana
Tänkte också chokladfondant imorgon! Skulle in och leta recept nu, så det här var ju passande 🙂
Gott nytt år såsmåningom!
Kramar
Du är flitig på bloggen…jag hinner inte riktigt med liksom, fniss….
I morrn ska vi på Nyårs Supé hos några vänner…hoppas vi får nåt smarrigt…kanske
chokladfondat till efterrätt hihi…
Vill därför önska dej ett GOTT NYTT ÅR redan nu!
Ha en fin nyårsafton, vad ni än gör!
Kram
Låter sååå gott med chokladfondant, har aldrig testat men måste väl göra det snart;)
Gott nytt år, kram
Åh, det låter helt ljuvligt gott!
Önskar dig en fin nyårsafton imorgon!
Kram Jenny
Låter jättesmarrigt!
Här blir det pannacotta till dessert.
Gott slut!
Kram K
Chokladfondant det är gott de, och Paris så härligt det är en ljuvlig stad. Kram
Paris, vad härligt! kan du ta med mig i en resväska!?
Fontant är ju himla gott! I år har vi caterat bort maten! Så här ska inte lagas något, så skönt!
Gott nytt på dig!
kram helena
Brukar också göra chokladfondant på nyår, men i år har vi köpt det mesta färdigt så det blir ostbricka och macarons till dessert =) Kram!
Paris……så avis jag blir! Drömmer så om att åka dit. När jag var där sist så köpte jag en Barbie, det var några år sedan som du förstår. Den där efterrätten har jag aldrig vågat mig på att göra själv…..men äter den gärna när jag äter ute. Önskar dig & de dina ett gott slut & ett magiskt 2013…..krams m
Åh den ser mer än god ut, har aldrig lyckats med fondant men måste nog ge den ett nytt förslag.
Kram
Haha… visst är det härligt när man inser att allt runt omkring toaletten är blött för att en eller flera små herrar envisas med att stå upp och kissa !
Här blir det chokladfondue i morgon !
Jag var egentligen sugen på ostar och fikonmarmelad men blev nedröstad så jag får väl äta det en annan kväll istället 🙂
kram
Mums
Meen, sååå gott!
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! Fina du!
Kraam
Petronella
Hemma på vår gata blir det Pannacotta.
Underbart gott, men lite knixigt att göra. Själva ska vi njuta av en nyvunnen hallonglasstårta enligt italienskt gelatorecept.
Kram Mia
Chokladfondant är underbart gott!!
Önskar dig ett Gott Nytt 2013!
Kram Cecce
Mumma, det låter gott. Har jag aldrig ätit. Får nog rtsta det någon gång. Kram Anette
Tittar in och önskar dig ett fint nyårsfirande 🙂
Stor kram
Mmmm! Ser supergott ut! Jag vet faktiskt inte vad desserten heter som vi ska ha 🙂 Det är iallafall krossad digestive, turkisk yoghurt och bär etc 🙂
Såg gott ut! Här blir det en kladdkakecheesecake.
Vill önska dig ett Gott Nytt År! Kram Suss
Åh, vad gott det låter! 🙂 Här blir det pannacotta.
Vad härligt att åka till Paris, älskar den staden 🙂
Gott nytt år! Kram