Lyckostigen

Älskar att läsa böcker på sommaren sitta ute i solen på kvällen och läsa en riktigt bra bok.

Har precis läst ut Lyckostigen av Anna Fredriksson.

På Lyckostigen 3 i en liten, sliten landsortshåla bor Johanna med sina två tonårsdöttrar.  Hon jobbar som behandlingsassistent och sedan skilsmässan flera år tidigare är ekonomin ett stort gissel. Hon hankar sig fram och klarar sig nätt och jämnt tack vare extrapengar från barnens far, Kalle, som drog till Stockholm och skapade sig ett nytt liv. och träffade Fanny, som han precis blivit sambo med på en av stadens finare adresser. Sina barn träffar han var tredje helg, men relationen är ansträngd och han lär aldrig riktigt känna dem, något han kompenserar med att överösa dem med dyra märkeskläder.

När i Calle drar in de extrapengar som han sedan skilsmässan betalat ut till Johanna, blir det extra tungt men som en skänk från ovan vinner hon tjugo miljoner på Joker. Först har hon inte en tanke på att flytta, men yngsta dottern har det jobbigt i skolan och så hittar hon en vindsvåning i samma hus som Calle bor i – så varför inte?

En lättläst och fängslande bok med eftertanke, jag gillade den mycket och ska absolut köpa Anna Fredrikssons första bok.

Har ni läst några bra böcker i sommar?

kram Diana

 

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

11 Comments

 1. Jag hinner vanligtvis inte läsa så mycket böcker, men i sommar har pag än så länge läst ” I niqab på stureplan” – en riktigt bra bok, och inför semestern laddar jag upp med dels ”parmiddag” och några andra ”lättlästa” böcker.
  Det bästa som finns är att ligga i solen och läsa !!

  JAAA !! Jag hoppas att allt ska funka så det blir en tur till huvudstaden i september ! Men med lite framförhållning ska det nog gå att få ledigt från jobbet osv 🙂 Jag ser fram emot att få veta mer !!

  Kram

 2. Låter som en bra bok!
  Jag håller på med första boken i ”Femtio nyanser…” Fortfarande 😉 Har inte hat tid/lust att läsa så mycket. Mest inredningsmagasin 😉
  Ha en finfin helg!
  Kram /Maria

 3. Jag har inte kommit i gång att läsa än, jag måste varva ner och få ro att sitta ner att läsa. Jag jobbar på det, börjar ju min semester nu. Kram Anette

 4. Köper oftast till eller inför vår semester så även i år, har köpt alla 3 femtio nyanser av, så dom blir det på Naxos det vet jag 🙂 men den du nämner lockar mig finns den i pocket ? önskar dig en ljuvlig dag kram fina du 🙂

 5. Låter bra.
  Jag älskar att läsa men hinner sällan. Den här sommaren läser jag dock två litteraturkurser så det blir en hel del böcker som jag helt legitimt får läsa 😉 Kram.

 6. Just nu läser jag Jan Mårtensons senaste. Nyligen läste jag några av Carin Gerhardsen. Hon skriver deckare och de var ruskigt bra.

  Kram

 7. Jag läser för fullt, mest deckare och thrillers. Just nu är det Jo Nesbos senaste som ligger vid sängen, en favoritförfattare. 🙂

  Sv: Jag hade mer än gärna betalt stora pengar för flyttstädningen men det finns inga flyttfirmor här omkring, en stor nackdel med att bo i på landetlandet… Vi köpte städ när vi lämnade Stockholm och det var värt varenda krona, en vardagslyx jag rekommenderar alla.

  Kram

 8. Åh den lät riktigt intressant 🙂 Har du läst ut den? Får jag låna den t Rhodos? Vi försöker ses i v? Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *