Hur skyddar man sig bäst i solen?

Ja , det är det många som undrar?

De allra flesta av oss är medvetna om hur viktigt det är att skydda sig i solen, men visste du att du behöver sju teskedar sol-lotion för att täcka hela kroppen när du solar? Eller vad skillnaden egentligen är mellan UVA- och UVB-filter?

Dessa frågor och många andra besvaras i sommar då NIVEA SUN besöker soliga platser i Stockholm för att ge dig tips och råd för ett säkert solande.  Håll utkik efter NIVEAs experter i sommar!

juni 033

Solprodukter för alla behov

Har du känslig hud som behöver mycket solskydd, hög UV-faktor och ingen parfym? Eller tål du mycket sol och blir lätt brun?

Mina favoriter kommer från Nivea.

NIVEA SUN Kids Pure & Sensitive Spray

Många skandinaviska barn har känslig hud som behöver extra skydd under sommaren, så för dem finns NIVEA SUN Kids Pure & Sensitive- serien. Produkterna erbjuder ett effektivt UVA-skydd och innehåller varken parfym, färgämnen eller parabener. Den populära vattenfasta solsprayen från serien, NIVEA SUN Kids Pure & Sensitive Spray SPF 50+, är dermatologiskt testad och rolig att spraya på!

Denna har vi alltid med oss när vi är utomlands.

NIVEA SUN Moisturising Sun Lotion

NIVEA SUN Moisturising-serien är för dem som behöver ettpålitligt, okomplicerat och vårdande solskydd. NIVEA SUN Moisturising Lotion SPF 15 har en optimal balans av UVA- och UVB-filter som skyddar din hud mot solens skadliga strålar. Den snabbaktiverande formulan erbjuder varaktig återfuktning och finns i SPF 10, 15, 20 och 30.

Denna brukar jag börja med innan jag går över till den med carotene i.

NIVEA SUN Protect & Refresh Cooling Mist

Glöm kladdiga solskydd som lämnar vita märken på kropp och kläder – NIVEA SUN Protect & Refresh Cooling Mist SPF 20, som även finns i SPF 30, ger en fjäderlätt känsla på huden utan att kännas kladdig eller lämna märken. Den smarta sprayflaskan är perfekt att ha när du är på språng och funkar lika bra på shoppingrundan som på stranden eller på träningspasset utomhus.

florida 194

NIVEA SUN In-Shower After Sun Lotion

Kom ihåg After Sun-lotionen! In-Shower After Sun Lotion verkar uppfriskande tack vare en ny formula som aktiveras vid kontakt med vatten. NIVEA SUN In-Shower After Sun Lotion appliceras i duschen på fuktig hud efter din vanliga duschgel. Vänta en kort stund och skölj sedan av. Lotionen kyler och friskar upp solkysst hud så att den känns mjuk och smidig utan att vara kladdig.

En riktig favorit i duschen och jag har redan förbrukat 4 flaskor denna sommar.

Skyddar ni er ordentligt mot solen?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

5 Comments

  1. Ja, det gör jag verkligen. Det som är bekymmersamt är att solskydd med hög faktor (30) i sprayform visar sig innehålla medel som är cancerframkallande vid inandning. Vi kör alltid med Hawaiian Tropic som alltid får bra omdöme!

    Kram

  2. Idag är jag mer noga med att smörja in mig men förr gjorde jag det aldrig….så dumt. Kram Anette

  3. Jo jag är nog ganska noga med att skydda mig mot solen, man blir duktigare på det med åren, sololja är ett minne blott. Kram Åse

  4. Jag har blivit bättre på att smörja in mig och barnen smörjs in varje morgon från maj-september(om det inte spöregnar, förstås)
    Ha en fin dag! Kram Stina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *