Visste ni att det var Vegetariska Världsdagen igår?
Vi passade förstås på att laga vegetarisk färs, pumpa och chevre.
Älskar kombon chevre/pumpa.
UGNSBAKAD PASTA MED VEGETARISK FÄRS , PUMPA OCH CHEVRE
Ingredienser:
750 g pumpa, i tärningar
olivolja
salt, peppar
300 g rigatoni eller penne
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade eller finhackade
2-3 tsk färsk timjan
175 g Hälsans Kök färs
3 msk tomatpuré
200 g chèvre (mjuk getost)
Gör så här:
Förvärm ugnen på 200°C.
Lägg pumpatärningarna på ett ugnsfast fat. Droppa över olivolja och smaksätt med salt och peppar. Blanda om och baka i ugn i 30 minuter eller tills pumpabitarna är lagom mjuka.
Koka pastan al dente i en rymlig panna med saltat kokande vatten.
Värm lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt lök och vitlök och stek i 3-4 minuter. Tillsätt 1 msk timjan och vegetarisk färs och stek i 2 minuter. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare 1 minut. Häll i 1,5 dl vatten så att färsblandningen förblir lös och mustig. Salta och peppra efter smak.
Blanda den färdiga pastan och färsen. Överför pastablandningen till en smord ugnsfast form.
Lägg pumpabitar och toppa med ost. Strö resten av timjan och droppa på lite olivolja.
Grädda 5-10 minuter i ugnen eller tills det är helt genomvarmt.
Brukar ni äta vegetariskt?
Kram Diana
Minst en gång i veckan blir det vegetariskt fast inte just i går dock…
Kram
Så gott det såg ut. Vi äter nästan aldrig vegetariskt, måste kanske testa detta receptet för det så smarrigt ut. Ha en fin dag. kram Annika
MUMS vad gott 🙂 Miss U kramar
Å verkar ju supergott!
Här kör vi också veg. en dag i veckan med Linas matkasse;)
Kramar ♥
Adela
Vi är dåliga på att äta vegetariskt, gillar kött alldeles för mycket tror jag. Kram Anette
Någon gång i veckan äter jag vegetariskt. Tack för ditt recept.
Kram