Att ha en tonåring i familjen

Att vara 13 år är inte lätt….jag minns det så väl.

Massa saker händer både i kroppen och i knoppen.

En sak som var jobbig var dessa finnar som dök upp, som tur var hade jag bara lite grann.

Tonåringen här hemma har också drabbats av detta.

Vi diskuterade häromdagen varför man får finnar egentligen och hittade massa bra informaion här

En pormask är en igentäppt talgkörtel och till slut börjar naturliga hudbakterier att föröka sig inne i talgkörteln. Detta gör att det bildas en inflammation och huden kring pormasken blir röd och öm. Pormasken har nu blivit till en finne. Finnar är till en början röda och svullna och får sedan en gul topp.

13 år tonåring

Hur blir man av med finnarna då?

Jag köpte Basiron Wash som funkar bra och hindrar tillväxt av bakterier i talgkörtlarna.

Basiron AC öppnar upp de igentäppta porerna och verkar bakteriedödande. På så sätt påverkas viktiga orsaker till akne. Medlet finns att köpa på de flesta apotek och kan vara till stor hjälp för dig som har problem med finnar och akne.

Hade ni finnar i tonåren?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

13 Comments

 1. Jo då en hel del finnar hade jag….tack för tipset om Bisoron, har en tonåring här hemma som lider av samma problem kram Anna

 2. Ja en jobbig period det där med tonåren, på olika vis. Här har minstingen haft problem men använt Basiron, själv hade jag jätteproblem… Kram Suss

 3. Jag har aldrig haft acne och till mig sa dom att om du har fräknar så har du oftast inte det problemet. Jag vet inte om det stämmer……. Lycka till! Kram Anette

 4. Nä knappt inga men min stora Donna, 18, hade massa och har fortfarande i perioder. Så tack för tipset.Min Lillfis på 13 har knappt inga men där är hormonsvängningarna inte roliga….men det går över som tur är. Kram annette

 5. Så fin han är<3 Jag hade en del problem som ung men för min yngsta son var det ett riktigt elände. Har för mig att vi fick någon salva från läkaren. Jättejobbigt att ha problem med finnar när man är ung.
  Kram
  Ingela

 6. Jag hade en del, men inget problem.
  Min stora har däremot sett rent ut sagt för jävlig ut, och gått många kurer. Senaste gången sa de att kommer det tillbaka en gång till så får det bli dunderkuren på hud som är riktigt jobbig (sägs det) men peppar peppar, än så länge har det inte blivit en gång till. Det ploppade upp en massa på ena kinden nu när hon var sjuk i sin körtelfeber men de har stannat upp, så vi hoppas inte att det blir värre. Jag hoppas också att alla ärr och gropar ger med sig, annars måste hon nog få det slipat, men man gör inget ännu, hon måste bli färdig först i så fall. Hon har dock haft sån tur att hon har ALDRIG blivit retad för sina finnar och det har säkert hjälpt att hon inte har tyckt att det har varit skitjobbigt.
  Anette skrev om fräknar här ovanför… min har både massor med fräknar och hade finnar 😉
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *