Hos Jysk är sovrummet det nya köket

Jysk bjöd in till en presslunch i sin tillfälliga pop up store som dom hade byggt upp i Kungsträdgården förra veckan.

IMG_4476

Och hos Jysk är sovrummet det nya köket.

Sovrummet ska vara en plats där man samlar energi och finner ro. Trots det är det många som lägger ner för lite energi på att skapa de bästa förutsättningarna för att ladda batterierna inför nästkommande dag. Istället investerar många i hur köket ser ut eftersom det är ett rum vi oftare visar för andra. JYSK vill uppmana till att investera mer i oss själva genom att ge sovrummet samma uppmärksamhet.

IMG_4477

Många har ibland svårt att somna eller sover dåligt på natten. Materialval, färger och vilka saker vi väljer att ha i vårt sovrum påverkar vår sömnkvalitet. När JYSK öppnar sin första pop up-butik i centrala Stockholm är det stylisten och inredningsbloggaren Jannice Wistrand som fått uppdraget att inreda utställningen. Hennes val av tema föll på skandinavisk natur, klassisk elegans och hotellyx.

IMG_4478

– Som inredare är jag ofta ute hos familjer och det är vanligt att man totalt struntat i sovrummet, det har fått stå åt sidan för renoveringar och ompysslande då många istället satsar allt på köket som visas upp för andra. Inom Feng Shui är sovrummet det näst viktigaste rummet efter hallen och något vi verkligen bör satsa mer på. Vi är helt klart värda att ett sovrum är påkostat med engagemang, själ, vackra ting och material, säger Jannice Wistrand, som driver bloggen Simplicity på Sköna Hem. 

IMG_4480

Jannices tre bästa tips för att skapa ett harmoniskt sovrum

Sängens placering. Sängen bör placeras i en så kallad kraftposition, där man har uppsikt över hela rummet, dörrar och fönster med stöd i ryggen av en vägg och en ordentlig sänggavel.

Färgsättningen. Använd gärna en dov färgskala i blå, grå, lila eller gröna toner på väggfärg och tapeter. Det är färger som får oss att koppla av och komma till ro. Därmed underlättar det en bättre sömn

Rensa bort tekniken. Sovrummet ska vara en avkopplande fristad. Ta bort skärmar och elektronik som datorer och TV-apparater.

Har ni prioriterat sovrummet ?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

11 Comments

 1. Jag gillar den andra bilden jättemycket!
  Tyvärr är mitt sovrum det som har blivit nerprioriterat hemma hos mig, tjejernas rum har fått gå före. Och övriga rum…. Men nu tänkte jag faktiskt att turen kommit till mig. Fint med inspiration!
  Kram Jennica

 2. Men du va snyggt de gjort. Kikar in med jämna mellanrum men det var längesedan jag gjorde avtryck. Hoppas allt är bra med dig vännen.

  Kram

 3. Vi kommer definitivt prioritera sovrummet i nya huset. Ny säng, massor av härliga kudden och underbara täcken. 🙂 kram

 4. Alltså jag bara älskar det första sovrummet som ger sån hotellyx! Den bilden har jag sparat i min pinterest för jag känner att jag inte fått till den där rätta känslan i vårt sovrum än.
  Just nu håller vi på och fixar i dotterns rum och då är det där faktiskt en inspirationsbild till hennes rum. Har målar en fondvägg med Jannices kalklitir kulör som är grålila. Love it!
  Ha de gott!
  Kram Anna

 5. Ja, det har vi gjort! Vi har satsat på sängar av hög kvalitet från svenska Carpe diem och möblering en är bekväm och ombonad.

  Kram

 6. Nä, inte högprioriterat hemma hos oss. Men vi har tänkt att bättra oss på det. Jättefina bilder. Ha en fin fredag. kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *