Vinn en övernattning på Ystad Saltsjöbad

Välkommen till nya DianasDrömmar.se, det ska firas tycker jag.

Det kommer att bli finfina tävlingar under hela december, vad sägs om spa, makeover, personlig almanacka, presentkort i Täby centrum och mycket mer, missa inte det…

Men först börjar vi med ett presentkort på övernattning ink spaentre och frukost på ett av mina favoritställen nämligen Ystad Saltsjöbad

(gäller under jan-mars)

ystad saltsjöbad

För att ha chansen att vinna ska du:

1, Följa dianasdrömmar på facebook och det gör du här och dela tävlingen på facebook.

2, Motivera varför du ska vinna och vem du skulle ta med dig.

3, Vad vill du ha mer av i min nya blogg, skönhetstips, mat & bak, mode, inredning, resetips?

Tävlingen håller på till andra advent då dyker det upp en ny fin tävling.

Lycka till!

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

57 Comments

 1. Gillat och delat på min fb.
  Jag skulle ta med min underbara man för att vi firar 25 år!
  Nu är barnen stora och det vore härligt 8m vi lite vuxentid får..
  Glömma alla måsten och allt de andra..
  Bara mysa och ägna sig åt varandra!

  Jag vill gärna läsa mycket om skönhet, hälsa, mode, event, mat och dryck!

 2. Gillat sedan innan och nu även delat, till YSB skulle jag ta med mig min allra allra finaste vännina, få njuta tillsammans med massor av tjejprat och relax skulle vara en lisa för kropp och knopp.
  Jag är alldeles nöjd med dina varierande inlägg så jag eftersöker inget annat.
  Kram och ha en fin kväll.
  Åse

 3. Men alltså WOW! Vilken vinst! Jag har så länge varit sugen på att åka dit och nu när jag såg alla dina bilder och läste allt så blev jag ännu mer sugen!
  Jag skulle så gärna vilja åka ner dit med en av mina bästa vänner. Hon fyller nämligen 30 år nu i januari och det skulle vara så otroligt lyxigt att få bjuda iväg henne hit. Hon är en hårt arbetande småbarnsmor för förtjänar lite lyx i vardagen! Sen är hon även en helt underbar vän som förtjänar det absolut bästa!
  Jag gillar redan din blogg skarpt. Underbar blandning, så fortsätt gärna i samma anda. Att läsa om alla dina event och annat lyx som du är med om är såklart lite extra skoj att ta del av.

  Kram Kristin

 4. Har delat, gillat innan, och jag önskar en sån här spa-resa tillsammans med min syster som haft en lång jobbig period så vi skulle behöva åka iväg och få koppla av och prata. Kram Suss

 5. Åh detta vill jag vinna!
  Gillar och har delat!
  Jag skulle ta med min syster på en lugn och skön helg i södern. Utan barn, utan män. Kram

 6. Stilrent och snyggt, verkligen! Gillat och delat förstås!
  Ystad, älskade Skåneland, vackra Ystad Saltsjöbad – jag skulle verkligen behöva åka dit. Efter ett traumatiskt år med mina tandproblem, förlust av min bror i olyckan i Thailand och sedan uppdraget som föll på mig och maken att stänga ner hela brorsans leverne. Nu är nästan allt klart. Och vi är trasiga på många sätt. Skulle verkligen vilja landa vid havet och prata med maken min om annat än dödsbon, försäljningar och rensning av prylar.
  Jag skulle gärna läsa mer om ditt hem och vardagsliv, men gillar egentligen verkligen din härliga blandning i din blogg. Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/11/29/uppgraderad-stadning/

 7. Oh my vilken härlig tävling. 🙂 Självklart både gillar jag och delar. Ooom jag skulle vinna så skulle jag ta med mig Magnus. Att få rå om varandra i den härliga atmosfären, njuta av varandras sällskap utan ekorrhjulet i vardagen som snurrar. Tänk att få starta året med spa och kärlekstid. Jag gillar den sköna blandningen som du har på bloggen och hoppas att du fortsätter i samma stil. Ha en fin kväll. Kram

 8. Jag är gärna med och tävlar, och skulle verkligen vilja vinna det här priset och rå om mig själv tillsammans med min dotter i början av det nya året. Vi har länge pratat om att besöka ett SPA, men det har aldrig blivit av främst på grund utav det dyra kostnaderna som min plånbok som ensamstående mamma inte alltid vill tillåta. Det vore därför helt klart en överraskning att överraska dottern med som inte bara skulle ge mig ny energi som mamma utan även ge mig och dottern egentid ihop, och det är faktiskt de som jag gillar allra bäst.

  Gillar din sida på FB (Sanna Kaakinen), där jag även delat tävlingen.

  Skulle gärna läsa mer om inredning och ditt personliga liv. Har ju träffat dig vid några tillfällen, och läser din blogg dagligen men ändå känner jag att jag inte riktigt känner dig, och visst det kan man ju förstås aldrig göra bara igenom en blogg. Men som sagt jag är nyfiken på mer om dig, dina intressen. framtidsdrömmar, familj osv.

  Kram Sanna

 9. Behöver avkoppling och vila,sluta stressa och ila, min dotter skulle jag ta med på detta, för det är det ända rätta,då kan vi hinna prata och mysa,bara sitta och se hur stjärnorna lysa,må gott och ha det bra, det är det jag vill ha!

 10. WOOOW!! vilken drömvinst, ja jag skulle verkligen bli så helt galet glad om jag så bara för ett dygn fick leva ett lyx och glamour liv med lite extra krydda i livet, njuta och må bra på detta underbara spa, gubben min med mig jag ta, bubbel i både glas och kar det skulle vi ha, massage och underbart god mat mmmm vilken härlig dröm.
  Jag har gillat din fb sida sedan länge under mitt namn Christina Frisberg.
  Jag har delat tävlingsinlägget offentligt på fb under samma namn.
  Och vad jag vill ha mera av i din Blogg, du har nog det mesta som jag gillar redan det viss säga resor, inredning, recept på mat/bak, mode, men lite mera om dina tankar och framtidsdrömmar dina rädslor ja sådant som vi alla har lite mera personligt alltså.
  skickar över Adventskramar till alla som vill/törs/behöver. 🙂

 11. Gillar &delar pp fb.
  Skulle vilja se mer skönhetstips och mode- alltid roligt!!
  Skulle jag vinna skulle jag vilja överaska sambon – vi blir liksom aldrig färdiga att åka iväg bara han &jag -allahjärtans helgen kanske <3

 12. Jag skulle utan tvekan ta med mig bästa väninnan. Så mysigt. Jag älskar blandningen du redan har i din blogg, mode, inredning och mat och bak. Jag håller tummarna på vinst. (gillar och delat=check) Kram Anette

 13. Åh wow detta skulle verkligen jag och min man behöva. Inom loppet av 4 månader har vi flyttat, påbörjat husrenovering och fått en liten son. Vi är helt slut nu. Kroppen värker, huvudet värker och hyn är glåmig. Att få komma bort och vila ut för en natt vore rena drömmen för oss.
  Jag älskat att läsa om mode och resor, så det är något som inte kan bli överflöd av 🙂

 14. Oj, vilken drömvinst..! Är såklart med 🙂

  Gillar på fb sedan länge och har delat tävlingen där: https://www.facebook.com/matilda.pettersson.583

  Jag försöker rimma och vara lite rapp
  för jag vill ge älsklingen denna klapp.
  Jag hoppas att en och annan rad,
  ska ta oss till superhärliga Ystad saltsjöbad.
  Två styck trötta småbarnspäron är vi nämligen här,
  som snarast behöver egentid och allt det där.
  Tänk att äta gott, blicka ut över stranden,
  gå på spa och hålla varandra i handen.
  En liten dröm som skulle bli sann,
  om jag denna vinst nu verkligen vann..!

  Jag skulle nog vilja se (ännu) mer av olika event osv som du går på, samt bli tipsad om fler familjerelaterade utflykter man kan göra mm 🙂 Men tycker redan nu att man få läsa lite av varje hos dig och det gillar jag.

  Kram Matilda

 15. har gillat och delat och håller nu tummarn för att få spendera en helg tillammans med den jag älskar på vårt favoritställe i Skåne!! Vi har varit på YSB en gång bör vi precis träffades och båda ökande det! Hade varit ljuvligt att få upplev det igen!!
  Hoppas!!

 16. har gillat och delat och håller nu tummarn för att få spendera en helg tillammans med den jag älskar på vårt favoritställe i Skåne!! Vi har varit på YSB en gång bör vi precis träffades och båda älskade det! Hade varit ljuvligt att få upplev det igen!!
  Hoppas!!

 17. Hej fina Diana!
  Nu har jag gillat och delat tävlingen på FB.
  Den person jag skulle vilja ta med till detta underbara ställe är min älskade mamma. Som alltid finns där i alla väder, verkligen är världens bästa mamma och förskärnar verkligen att få åka till detta paradiset så jag får göra något extra för henne.
  Jag tycker din blogg är perfekt som den är. Gillar att det är lite av allt.
  stor kram
  Maria

 18. Gillar och delar på fb, Anna Vikström.

  Wow vilken tävling! Jag har bott på Ystad Saltsjöbad med jobbet en gång. Helt fantastiskt på alla plan! Har sagt till min sambo otaliga gånger, någon gång… Att få ge honom (oss) det i julklapp vore helt fantastiskt!

  Gillar blandingen i bloggen. Men mest intressant och läser gärna mer om skönhetstips och inredning.
  Kram

 19. Det är jag som ska säga lycka till, till din nya blogg! Vilken FIN tävling!! Inte dåligt! Gillar & delar!

  Skrev sist till dig att jag var avis på dig för alla dina spa-vistelser!

  Mor- dotterSPA precis som du gjorde vore toppen. Min mamma är för gammal. Tänker mer på min Ida!
  För bara 18 månader sedan höll jag på att förlora det finaste jag har.
  Ida var med i en traumatisk fallolycka där hon fick en allvarlig skallfraktur och blödning.
  Hon slet även av alla senor till sina fingrar i högerhanden.
  Hon hade änglavakt! Hela sommaren 2013 tillbringade vi mest hela tiden på sjukhuset.
  Vägen tillbaks har varit tuff… men hon har kämpat och jag har hela tiden stått vid hennes sida.
  Hon går fortfarande på kontroller och har sina träningsprogram. Nu, bara 1,5 år senare fick hon ihop 1,85 poäng på högskoleprovet!
  Det är en obeskrivlig lycka. Jag vill fira och överraska Ida med SPA i Ystad!

  KRAM Anna

 20. Oooo Lovely tävling och jag tar chansen att vara med;)
  Gillar redan YS på FB och delar såklart!
  Jag vill ta med mig mannen i livet, vi behöver allt tid i världen med varann för att komma vidare efter hans op. i somras och vad är bättre än Skåne och SPA?!:) Tiden vi har nu är början på något mycket bättre för oss båda, om han mer och mer slipper sin värk;)
  Jag gillar också blandningen i bloggen men gillar mest att ”hänga med” på dina event och andra härliga upplevelser du har:)

  Kram
  Adela

 21. En ensamstående tvåbarnsmamma som jobbar o sliter nästan sju dagar i veckan. Tänker oftast mer på andra än på mig själv. Skulle ta med mig en väninna som jag vet behöver detta lika mycket som jag. Vill läsa om hälsa, skönhet mode små hälsokurer som man kan tänka på i vardagslivet… Så glad jag skulle bli om jag vann denna underbara tävling. Stort behov både fysiskt och psykiskt.
  God jul!

 22. Gillar och delar!

  Skulle vilja ta med min man och boka på ytterligare en natt och ha detta som en minisemester att se fram emot i början av nya året innan jag avslutar min mammaledighet.

  Gillar blandningen i din blogg men gärna mer mode.

 23. Hej.

  Följer dig redan på facebook och delar nu i samma namn. Linnéa Möller.

  Jag vill vinna detta. Efter 8½ år ska barnens pappa nu flytta. Jag blir ensam kvar. Stressar med skola, plugg, barn, skjutsning etc. Jag skulle behöva komma iväg och få slappna av.

  Jag gillar blandningen i din blogg. Så kan ej ge tips om vad som mera skulle vara med.

  Mvh Linnéa Möller

 24. Gillar och delar på FB som jessica sundberg1

  jag vill gärna vinna och ta med min mamma. Känns som ett otippat val men det skulle vara kul att faktiskt få umgås med min mamma utan barn och vardagssysslor som stör. Jag har många luckor från min barndom som skulle vara kul att fylla igen.

  Jag gillar din blogg som den är, men ibland skulle jag vilja ha lite fördjupningar och längre inlägg. Inte bara nosa utan gräva sig längre ner 🙂

  Stor kram!

 25. God morgon!! Jag o mannen semestrade förra sommaren på Österlen, men Ystad hann vi inte med!
  Nu förstod jag hur ”stor” du är…har länge föjlt dig på blogg o i det sista IG!
  Mannen hade såklart fått bli med på denna tur, vi är värda en resa bara han o jag!! Det sker allt för sällan.
  Som skrevet följt din en stund, gillar variationen i bloggen. Ska jag välja nåt så gärna mat o recept!!
  Gillar o delar på fb!

  Klem Anna

 26. Gillar och följer redan på FB. Delar! Camilla Engstrand
  Jag och maken skulle verkligen behöva ladda kärleken och ge oss i väg tillsammans. Hitta tillbaka till det som en gång var. Jag skulle vilja läsa mer om skönhetsvård. Tycker annars du har en bra mix på din blogg.
  Kram

 27. jag skulle bli överlycklig över denna fina vinsten. Om jag vann skulle jag överaska min älskade man med detta. Vi behöver få lite egentid och rå och varandra vilket vi inte haft tid med eller råd med. Vi har kämpat dom senaste 2 åren med tösen och bråka med skolan så skulle vara så skönt att komma bort och tänka på något roligt en stund.

  gillar på facebook (veronica hedlund)

  skulle gärna ha mera inredningsbilder och tips 😉

  kram veronica

 28. Gillar och delar på Fb,skulle helt klart ta med mig bästaste på detta. Vi hade haft supermysigt där;)
  Gillar din mix på bloggen, en blandad kompott som är kul att läsa.kram Gunilla

 29. Efter ett helt år med en make som varit sjukskriven pga magproblem så börjar det gå mot det bättre. Vi behöver kommer hemifrån och får se något annat än husets väggar.
  En övernattning på ett så fint ställe skulle passa perfekt, då behöver vi inte känna att vi ska göra en massa som kräver att vi har ork. Vi kan bara vara och slappa.
  Jag skulle alltså ta med min man. 🙂

 30. Jag skulle gärna se fler restips, älskar att resa. Till Ystad Saltsjöbaden skulle jag ta med mig min son. Han är en ”riktig” tonåring och jag känner att vi har kommit på glid. Vi skulle, båda två, behöva tid tillsammans utan krav,måsten och datorspel.

 31. 1 Delat och följer 🙂

  2 Min kära hustru som står ut med mig trots lång sjukdomsperiod för mig, vilket gör henne värd allt! <3

  3 Mer Mat och Bak tack 🙂

 32. Eftersom jag missade att svara på lite så svarar jag igen. Stryk mitt förra inlägg! 🙂

  1. Gillar på facebbok och delar
  2.Efter ett helt år med en make som varit sjukskriven pga magproblem så börjar det gå mot det bättre. Vi behöver kommer hemifrån och får se något annat än husets väggar.
  En övernattning på ett så fint ställe skulle passa perfekt, då behöver vi inte känna att vi ska göra en massa som kräver att vi har ork. Vi kan bara vara och slappa.
  Jag skulle alltså ta med min man. 🙂
  3. Lyxig mat!

 33. 1. Gillar och delar på facebook.

  2. Efter ett hårt år med osämja här och var, förlusten av min mor och en bilolycka som kunde gått mycket värre, behöver jag komma bort från vardagen en stund. Jag tar med mig min sambo, som under en längre tid varit deprimerad. Vi behöver lite tid tillsammans, bara han och jag, på ett skönt avslappnande ställe som vi aldrig besökt förut.

  3. Vardagslyx vill jag få mer tips på.

 34. 1. Följer och delat.
  2. Motivering. För att livet är svårt just nu. Jag skulle tagit med min husläkare, hon ställer upp och stöttar till 100 % om jag tror hon skulle vilja följa med mig…ja det tror jag bestämt. En kvinna som fan e värd en uppskattning och cred för att det hon gör, det gör hon bra!
  3. Jag gillar tips och råd som är sköna för både kropp och själ, stora som små.

 35. Hit skulle jag ta min man på tumanhand bort från sjuka barn och jobbiga tider – bara få lov att vara för en stund att få ANDAS
  Älskar läsa om bakning och resetips så gärna mera sådant – gillar din sida sedan innan på fb,tävlingen är självklart delad offentligt i mitt namn Louise Wallen

 36. 1. Fixat
  2. Till Ystad saltsjöbad skulle jag vilja fara
  För att ta hand om maken och mig och bara få vara
  Bort från stress och alla vardagens måsten
  Glömma tvätt, disk och räkningar i posten
  Kroppspeeling, massage eller ett lyxigt aromabad
  Ja här finns något som gör både kropp och själ glad
  Njuta av det goda livet kan ge
  Avkoppling, njutning och även en fantastisk frukostbuffé
  Uppleva en underbar energigivande tripp med min älskade man
  Tänk om denna dröm kunde få bli sann

 37. Glömde ju svara på fråga 3…. Här kommer mitt svar:
  Vardagsmat och tips på restauranger är något jag skulle vilja läsa om.

 38. Gillat & delat på facebook – Lina Eckerström

  Åh detta underbara ställe. Jag & mannen var där när jag väntade vårt första barn.. kunde inte riktigt njuta så som jag ville just för att jag var gravid. Så vi har alltid sagt att vi ska åka tillbaka, bara vi två. Vi hade ju såklart blivit överlyckliga om du ville hjälpa oss med det. Vi håller tummarna !

 39. Gillar och delar – Amanda Ydnäs

  Jag vill gärna se mer inredning och jag älskar dina tävlingar!

  Jag skulle vilja ge mig själv och mannen lite kvalitetstid på detta underbara spa. Jag var på stranden utanför i somras och bara platsen är ju helt magisk!

 40. Vilken fantastisk tävling! Självklart vill jag vara med. Gillar och har delat på min fb (Meline Hjort).

  I somras rasade mitt liv ihop. Jag fick reda på att mina sambo varit otrogen mot mig i över ett halvår och beslöt mig för att ta mig ur det destruktiva förhållandet jag levde i.
  Inte helt lätt efter att ha delat tre år av mitt liv med denna människan samt boende.

  I och med vårt uppbrott blev jag hemlös. Tack och lov är jag berikad med så underbara vänner varav en tog emot mig och alla min saker med öppna armar. Nu har jag bott här i snart fyra månader och inte en gång har hon klagat.
  Jag söker febrilt efter egen lägenhet men det är så otroligt tufft i den staden jag bor i.

  Inte nog med att hon låter mig bo i hennes lägenhet utan har hon under dessa månader dagligen peppat mig, jobbat med min självkänsla och sakta med säkert byggt upp mig igen.

  Det vore fullkomligt fantastiskt att få ta med min vän Louise till Ystad Saltsjöbad. För att visa min tacksamhet för all det fina hon gjort för mig och även för att belöna mig själv för att jag vågade bryta mig loss!

  Jag älskar dina recept, speciellt bakrecept ;-), och skulle gärna se ännu mer recept både på sötsaker och på maträtter! Det uppskattar jag väldigt mycket!

  Hoppas att jag har turen med mig denna gång!

 41. Ja vi förtjänar väl detta men tycker jag borde vinna för haft en jobbig tid bakom mig skulle behöva lite tid för lugn och ro och avslappning kanske fira min födelsedag med denna fyller i feb skulle vilja ta med en vän ( nämner inga namn ) hoppas på tur nu ❤️

 42. Hej!

  Jag har gillat och delat på facebook.

  Jag skulle så hemskt gärna vilja vinna den här tävlingen. Då skulle jag ta med min man och bara mysa och låta vår tvååring få lite kvalitetstid med mormor.

  Vi lever endast på en lön då en av oss hela tiden är hemma med vår dotter så hon ska slippa dagis. Vi skulle aldrig unna oss en sån här upplevelse själva så det skulle verkligen vara en dröm att få vinna!

  Jag skulle vilja se mer inredning och kost på bloggen 🙂

  Mvh Johanna

 43. Min fina karl! Vi har haft ett tufft år som inte alls blivit vad vi tänkt oss, men nu känns det som livet börjar gå i rätt riktning, vi väntar nu ett tillskott i familjen, har en flytt framför oss och allt vad det innebär, men det är lätt att glömma bort varandra. Med allt som händer nu och vårdnadstvisten som varit är inte ekonomin på topp, så det vore fantastiskt att få överraska med detta, det är något vi pratat mycket om att åka på spa och övernatta osv.osv men inte kommer längre än så. Så jag hoppas att vi får chansen att göra detta på riktigt och inte bara i våran fantasi! 🙂

  Jag tycker om att läsa om allt möjligt, skönhetstips, resor, mat, inredning 🙂

 44. Jag borde få vinna denna tävling så jag kan få överraska min älskade sambo på ett härligt resemål för bars honom och mig. Han jobbar och sliter för vår familj medans jag är hemma och tar hand om barnen. Vi har inte fått egen tid tillsammans på år och dar.
  Har gillat och delat din sida 🙂

 45. Då ska jag övverraska kärlekn som har det svårt just nu och detta skulle göra allt för oss. En chans till romans.

  restips älskar jag!

  Anna Larsson på FB

 46. Jag är absolut med! Jag behöver verkligen komma ifrån allting, koppla av, bli avslappnad och bara vara jag ett tag. Jag har alltid stressat, och stressar såklart varje dag. Jag har en kronisk hudsjukdom som gör att jag får eksem över hela kroppen, värst nu under vintern och våren. Jag har även dålig immunförsvar samt ledbesvär pga sjukdomen. Behöver komma bort, och stressa ner för att eksemen inte ska bli ännu värre. Jag skulle ta med mig min bästa vän eller min syster som också behöver komma bort från allt!

  Jag gillar dig på FB och jag skulle vilja se mer mat och bak i din blogg. Gärna enkla recept, som alla kan göra 😉 (jag är rätt dålig på att baka hehe, men önskar jag kunde göra det mer)

 47. Vill gärna vinna en vistelse på spa i Ystad. Skulle jag vinna tar jag med mig min underbara dotter för att fira våra födelsedagar. Jag har delat och kommenterat. Tycker din blogg är bra. Vill gärna läsa om mode, smink och inredning.

 48. Åh jag hoppas inte att jag är med för sent i tävlingen??
  Om jag vinner skulle jag ge vinsten till min älskade syster som gått och går igenom så mycket med operationer och ständig smärta… Hon skulle verkligen behöva den här vinsten och hon förtjänar den verkligen!

  Jag skulle vilja ha middagstips här på bloggen, det kan man inte få för mycket av 🙂

  Kram

 49. Hoppas jag fortfarande har chans att vinna, det är ju fortfarande andra advent 🙂
  Det låter ju mer än underbart, jag skulle ta med mig min syster om jag vann, det var länge sedan bara hon och jag gjorde något roligt 🙂
  Älite mer om familjen skulle jag vilja läsa mer om.
  Håller tummarna och gillar och delar på Fb.

 50. Gillat o Delat.
  Trots min ålder har jag fortfarande en dröm,
  besök till Ystads Saltsjöbad kan jag inte glöm.
  De flesta önskemål jag har fått uppfylld
  och av de flesta har jag blivit upprymd.
  Känner att jag är en lycklig Lotta
  som mina drömmar inte behövt bojkotta.
  Nu tävlar jag med di ”Dianas Drömmar” för att vinna,
  jag hoppas vinsten går till denna kvinna.

 51. Tänk att jag tycker livet är mumma,
  då jag fick en så Älskvärd gumma.
  Vet att hon Ystad Saltsjöbad vill besöka
  och sina SPA-minnen föröka.
  Tänk att ge henne detta som en kärleksgåva,
  för att resa med sin väninna som hon så länge lovat.
  Därför hoppas jag på tur,
  vore trevligt att lite extra få glädja min fru. <3

 52. Ystad spa har fått stående ovationer
  och kommer ta denna weekend till nya dimensionen.
  Vi starta gärna nästa år med stil och finess
  två dagars uppladdning efter julhelgernas stök och stress,
  Vi älskar vad livet har att ge,
  och tänk att få kryddar det med extra livskvalité.
  Underbar vinst! Vill dela den med min älskade pojkvän

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *