Tefal har kommit ut med en ny panna som är perfekt när man ska göra en wok – Tefals nya Stirfry pan med Ceramic control (keramisk beläggning). Den har en värmeindikator som anger när det är dags att lägga i maten, ytan är resistent och du behöver ytterst lite fett.
Den är otroligt lätt att rengöra, bara att torka ur med lite papper.Ett extra plus för att inget fastnar i woken som med min gamla panna som höll på att göra mig galen. Grundreceptet på woken har Tina Nordström tagit fram för Tefal. Men jag har ändrat lite.
KYCKLINGWOK MED BROCCOLI OCH ÄGGNUDLAR
Du behöver (5 pers)
Ca 1 kg kronfågel strimlad kycklingfile
2 broccolistånd
1½ rödlök
1 röd paprika
3 msk soja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
1 msk chili/vitlök olivolja
1 msk rapsolja
2-3 msk thai sweet chili
2 pressade vitlök
250 g äggnudlar
Gör så här
1. Dela kycklingfilebitarna om du tycker att dom är för stora
2. Skala och finhacka rödlöken och paprika
3. Ansa broccolin och skär sedan ner i större buketter.
4. Hetta upp oljorna i pannan ,pressa ner vitlöken och låt den bli riktigt hett. Lägg först i kycklingen och woka någon minut. Tillsätt sedan rödlöken och sist broccolin och paprikan. Låt kycklingen brynas lätt.
5. Blanda ihop soja, vinäger,honung och sweet chili i en skål. Häll blandningen över woken och vänd runt under ett par minuter. Lägg över i en stor skål.
6. Under tiden kokar du upp äggnudlarna
7.När woken är färdig blandar du i äggnudlarna, vid behov häll på lite mer soya och sweet chili.
Gillar ni wok och thaimat?
Här hemma är det en favorit hos hela familjen.
Kram Diana
Vi har Jamie Olivers med röd plutt i , jättebra, men inte ändrar den röda cirkeln färg inte…: )
Mmm… så gott det lät!
Kram
precis en sådan som jag skulle behöva! Vi har pratat länge om att vi behöver en med högre kanter. Tack för tipset! Kram Pernilla
Den där wokpannan är jag nyfiken på och tack för receptet kram Anna
Mums , vad gott. Kram Mia
Tack för tipset :). Vi gillar wok och thai här hemma så det lagas så ofta vi kan.
Trevlig helg!
KRAM
Jag och mina killar älskar wok och det blir det hel del av…..Kram Anette
Jag skulle kunna leva på Thaimat!
Ha en jätte trevlig helg! 🙂
Svar: Tack! Ryggen känns bättre idag! 🙂
Åh, jag älskar wök (som mor Anita säger). Det blir det imon här….
Kram Mia
http://happyvardag.se/2015/04/10/att-antligen-fa-ta-bladet-fran-munnen/
Men åh vilken bra!
Receptet lät ju riktigt gott det med.
Kram
Smart panna.
Kramar