Bland Spöken Och Glamour På Häringe Slott

Det sägs att det spökar på Häringe Slott

och historierna är många både bland personal och gäster….

Här kommer vår upplevelse från ett dygn fyllt med glamour, god mat och märkliga händelser….

IMG_7739

Slottet i dagsljus är en njutbar upplevelse med den härliga miljön och poolen som ger stället lite glamour.

IMG_7753

Rummen som finns i sjöflygeln är döpta efter vackra kvinnor som någon gång har bott där som tex Greta Garbo och Josefin Baker, vem vet kanske har rummen i Wenner-Grens paviljongen blivit uppkallade efter dom här sköna bönorna från Karlstad….jag menar dom är ju som klippt och skurna för den här miljön.

image

(bild lånad av Maria)

Att vara inne på slottet däremot är en märklig upplevelse, där inne vilar ett mörker, oförklarliga händelser och en tryckande spänning men vi tar det från början.

Instagram media by dianasdrommar - Alltså vilken helg #bloggarnapåslottet #häringeslott @haringeslott spöken och glamour i en salig blandning tack till @sarianne.se @sanningensrum.se och till min roomie @thelifeofrosengren och för att jag fick lära känna underbara @joi1977 och busiga @filurmamman och till er andra @ajamelander @deers.se @guccijess @nettan_s_

Joi/ Nettan / Aja / Jenny / Jess / Maria / Jenny/Sarianne och Sofie

Alla tjejerna redo för middag, hungriga efter att ha blivit rejält bortskämda med presenter och goodiebags den ena bättre än den andra.

Vi fick äran att sitta i Gyllene Matsalen , kändes lite småläskigt därinne och mycket riktigt det var det…

Iskalla vindar drog helt oförklarligt längs benen , plötsligt skrek en av tjejerna till, någon hade tryckt ner hennes fot till golvet, jaja tänkte jag det var säkert inbillning…tills någon greppade om min ankel, ganska hårt och såvitt jag kunde se var det ingen servitör under bordet som hade tagit på min fot.

Hjälp , hur förklarar man detta?

Jag ville ivarje fall inte sitta i det där läskiga hörnet utan bytte raskt stol och samtidigt som jag gjorde det stängdes en telefon oförklarligt av, en kamera levde sitt eget liv och smattrade av blixtar trots att ingen hade rört den på en halvtimme…

image

Någon blev blöt och varm om rumpan som om någon spillt ut en kopp varmt te på henne.

En stol vickade nästan omkull av sig själv.

IMG_7763

Kan vara den här damen som ligger bakom allt – Marguerite Wennergren.

Hon ogillar när det är för stökigt på slottet och mycket gäster, denna kväll var slottet fullbelagt och extra stökigt sa personalen och märkliga saker hade hänt även i köket…

Servitören berättade att om man satte sig på fel stol i Gyllene Matsalen ja då kunde man må väldigt dåligt och det var precis vad som hände en av tjejerna som fick gå hem och lägga sig….

häringe slott hotell

Vi var också nere i fängelsehålorna där en tung och tryckande stämning låg och det var svårt att andas.

Efter en rolig men märklig kväll såg vi fram emot att gå och lägga oss…

rum häringe slott

Men ingen hade sovit något vidare…några vaknade av att dom var dyngsura som att dom hade fått en dusch, en fick besök i sin säng…någon vaknade av en dragkamp med täcket, en annan försökte stänga byrålådor och tyda ryska..ja ni hör ju själva, det spökar definitivt på Häringe Slott.

Vissa hade mer bråttom än andra hem….

Låt er inte skrämmas av detta, Häringe Slott är väl värt ett besök.

Är du också sugen på att bo på ett spökhotell, ta då en titt här.

Har ni upplevt något övernaturligt?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

10 Comments

  1. Men oj det låter verkligen som ni upplevde en riktig spökkväll!

    Jag har sovit där en gång men då upplevde vi inget konstigt – vi var kanske mer skötsamma hehe 🙂

    Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *