Te trender Hos Tehuset Java

Frukost är mitt favoritmål på dagen, så gissa om jag blev glad är Loppi bjöd in till en härlig tefrukost hos Tehuset Java, jag menar att få frossa i alla härliga tesorter och scones ,en bättre start kan man väl inte få på dagen?

Tehuset Java grundades redan 1932 och är ett familjeföretag.

Mysig lanthandelskänsla och bra service, med ett stort utbud av tesorter och allt man kan tänkas behöva till.

tehusetjava

Hade trevligt sällskap av Lina

Instagram media by dianasdrommar - Bättre start på dagen kan man inte ha #te #tehusetjava @tehusetjava trevligt sällskap @liniztravel @loppisverige

Samtidigt som vi njöt av frukosten fick vi lyssna på en intressant föreläsning om te.

TeTrender

Kallbryggt te, ToGo: ställ te kallt i vatten i kylen över natten, drick som iste under dagen.

Matcha

Afternoon tea

Yerba Mate

Neutrala teer

IMG_9198

Jag personligen älskar afternoon tea.

Hur Man Brygger Te

Använd friskt vatten

Ha rätt dragtid

Ha rätt temperatur

Ha rätt mängd te, 2 gram per 2 dl vatten

IMG_9199

IMG_9200

Efter presentationen och frukosten shoppade jag loss i butiken. Vi fick 20 % på hela sortimentet . Är du också shoppingsugen får jag erbjuda er läsare samma rabatt på hela tehuset JAVAS sortiment under ett köp, använd koden java9 , här hittar du webshoppen

Har ni något favoritte?

Jag älskar Lundablandning som är Tehuset Javas storsäljare.

IMG_9201

Älskar det underbara porslinet från Spode

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

9 Comments

 1. I Brasilien dricker alla Mate och på söndagar går man omkring på stan med sin speciella kopp och vattentermos så det har jag druckit många gånger. Om det nu är det du menar eller det är kanske någon försvenskad variant…

  Till frukost föredrar jag Earl Grey men under dagen kan det bli något smaksatt. Vilken smak beroende på om jag dricker bara te eller om jag äter något till. Jag föredrar helt klart svart te framför grönt och allt med mint eller ingefära går bort.

  Kram

 2. Åker du till Gotland nångång så måste du testa Gotländsk guteblandning ? – det finns här på fastlandet åxå men, inte alls samma sak, åtminstone inte det jag har provat ?. Yerba Mate är ett bra ”rensa-kroppen-te” , mkt antioxidanter i det ?

 3. Java känner jag till….dricker mest te på morgonen och har inte någon favorit. Brukar testa lite nya smaker när jag skall till att köpa te…men gillar nog te bättre än kaffe 😉
  Ha en fin helg !!
  Kramis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *