Älskar lördagar och att sitta länge och äta en god frukost, gärna med något extra gott som vi inte äter till vardags som denna goda sirapslimpa som du snabbt slänger ihop.
1 limpa ,går bra att dubbla receptet..rekommenderas då den går åt i ett nafs….
SIRAPSLIMPA
385 g Rågsikt
1 msk malda Brödkryddor
½ msk Salt
2 tsk Bikarbonat
4 dl Fil
½ dl Brödsirap eller mörk sirap
Gör så här
Rör ihop de torra ingredienserna
Tillsätt sirap och fil
Rör till en jämn smet
Häll i en bakplåtsklädd (eller smord) limpform som rymmer 1½ l
Ställ in i nedre delen i en kall ugn
Starta ugnen på 175°
Låt stå 1 timme från att du startar ugnen
Tag ut ur ugnen och tag brödet ur formen
Låt svalna på galler
Ha en härlig lördag!
Kram Diana
Att inleda dagen med nybakat bröd är verkligen inte det sämsta!
Ha en härlig lördag!
Kram
Mumsfilibbaba så gott med nybakat.
Kram Carin
Mums vad gott kram