Lördag och ledigt, vad passar väl bättre än en höstig gryta med kantareller?
Idag blir det en lite lyxigare gryta med kalv, jag kan lova att den smälter i munnen.
KALVGRYTA MED KANTARELLER
4 portioner
600 g kalv/grytbitar
1 liter kalnbuljong
2 dl sherry
8 smålökar
200 g kantareller
2 dl vispgrädde
maizena att reda med
Så här gör du
- Bryn köttet i smör i en gryta. Tillsätt 3/4 av sherryn och kalvbuljongen. Sjud cirka 1 timme tills köttet börjar bli mört.
- Skala smålöken. Bryn löken i smör tillsammans med kantarellerna. Lägg över i grytan med köttet. Häll i grädden och sjud upp. Red av med majsena utrörd i lite vatten.
- Smaka av med resterande sherryn och salt och peppar.
- Garnera med lite plockad färsk timjan.
Vad ska ni äta för gott idag?
Kram Diana
Tack så mycket för ett gott recept.
Kram Carin
Låter smarrigt, sparar receptet tack 🙂 ha en fin lördag kram
Ääälskar kantareller! Vi äter fisk nästan varje dag. Det blir nog torsk idag tror jag 😉
Men så gott det låter!
Kram
Men mums sååå gott det låter :)kram
Tack Diana så jag laga kalvkött med kantarella
Svamp🥂🥂👍🌹