Malta – en spännande semesterdestination som lockar

 

När vi börjar gå mot vår har jag börjat grunna på vart jag och familjen ska resa i sommar. Det verkar som att det blir ännu en Medelhavsö – jag menar varför byta ut ett vinnande kort?

Som ni kanske sett älskar jag ju Medelhavet. Det är något med den avslappande medelhavskulturen som tilltalar mig, och sedan skadar det såklart inte att solens skiner så många dagar om året heller.

Nu när vi äntligen börjar gå mot våren sitter jag och grunnar på vart vi kan åka i sommar. Jag har kikat lite på biljetter och hittat några bra alternativ. Det finns många överkomliga semesterresor och som vanligt hoppar flygpriserna helgalet vid varje söktillfälle. Som tur är har jag förstått varför flygpriser varierar så mycket från dag till dag, och hittat ett sätt att få mer eller mindre samma pris på en resa från en dag till en annan.

Hur som helst har jag ställt in siktet på en liten Medelhavsö som heter Malta.

Där var vi ju även förra sommaren och jag gillade det mycket.

Det här är ett av Europas minsta länder och ön ligger mitt i Medelhavet, mellan Sicilien och Nordafrikas kust. Landet har lång och intressant historia och så vitt jag kan se finns där fina stränder också. Dessutom låter 300 soldagar om året naturligtvis väldigt lockande.

H2 Många svenskar bor i Malta

Precis som i Spanien bor det många svenskar i Malta, och det finns många Facebook-grupper där utlandssvenskar som bor i Malta mer än gärna svarar på frågor. Jag har fått ganska mycket information och det verkar som att många svenskar verkligen stormtrivs i Malta. Det finns tydligen många arbetstillfällen för svenskar på ön, eftersom Malta blivit en hub för svenska spelbolag.

H2 Bra nattliv och god mat

Vad jag kan förstå har den här ön ett väldigt bra nattliv. Jag har kikat på TripAdvisor och sett att det även finns många restauranger som fått bra omdömen på ön. Det verkar som att turistlivet handlar mycket om fest, speciellt på sommaren då MTV anordnar stora evenemang och DJ:s från olika håll i världen kommer till ön för att vända plattor.

För oss som har familj finns det som tur är andra mer passande event. Det finns till exempel mycket vin-och mat-festivaler och olika utflykter man kan åka på. Jag är till exempel väldigt nyfiken på grann-ön Gozo som ska vara mer naturskön och avslappnad än Malta.

Jag har som sagt varit på andra Medelhavsöar, och varje gång har jag kommit hem med fantastiska upplevelser. Därför känns den här lilla ön som ett väldigt lockande semesteralternativ i sommar. Vi får väl se hur det blir!

Vi håller ivarje fall på att kolla in resor.

Kram Diana

 

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *