World´s Sleep Day

Visste ni att det idag är det World´s sleep day,i samband med detta lanserar Lexington den globala kampanjen sleep well, live well där god sömn står i focus.

Kampanjen lyfter sömn och sovvanor, vad som krävs för en god natts sömn och förstås vilka sänglakan som passar för just dig.

Lexington har gjort en undersökning tillsammans med Sifo om hur svenskar sover.

Hela 94% anser att sömn är viktigt men endast 2% prioriterar sin sömn, jag hör nog till dom där 2%, lägger mig ca 21:30 somnar senast 22 och sover till 06:00.

Undersökningen visar också att vilka lakan du använder spelar stor roll och påverkan på din sömn och jag kan inte annat än hålla med.

Mina favorit lakan kommer från Lexington och är i ren bomull, jag har haft dom i nästan 10 år och dom blir bara skönare och skönare.

I samband med kampanjen lanserar Lexington en ny kollektion – Hotel Collection som jag fick klämma och känna på när jag var på deras pressfrukost och ja jag är sugen på deras nya sängkläder, ska bara övertga maken först att vi behöver nya sängkläder, vem vill inte sova som på hotel liksom?

Lexington Hotel Collection är en bäddserie inspirerad av Lexingtons många hotellupplevelser.

Kollektionen består av krispig perkal, paisley -mönstrad satin, vävd rand i tencel som andas (min favorit)och en mjuk, ljus flanell.

Färgpaletten är vit,blå, beige och kastanj mina absoluta favoritfärger i sovrummet som ger harmoni.

Jag älskar att strosa runt i Lexingtons koncept store på Birger Jarlsgatan och hämta inspiration och kommer allltid därifrån med en påse, denna gång blev det en ny pyjamas.

Hur många timmar per natt sover ni och hur viktig är sömnen för er?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

8 Comments

 1. Ingen aning att det var en sådan dag idag. Jag har inga bestämda tider när jag går och lägger mig eller vaknar. Förutom när det är jobb på G. Bomullslakan är riktigt skönt tycker jag med.
  Ha en fin fredag.
  Kram Carin

 2. Sover helst 8-9 timmar men det går sådär…sköna sängkläder är viktigt och Lexington är en favorit kram

 3. Helt oavsett dag så gillar jag Lexington. Men även norska ”Höje” håller väldigt bra kvalitet.
  Och sover gör jag helst 9-10 h /natt. Gott dessutom.

 4. Sömnen är viktig för mig men tyvärr blir det nog för få timmar under veckan. Det försöker jag kompensera på helgerna. Vi har prioriterat ställbara sängar av hög kvalitet från svenska Carpe Diem. En bra investering minst sagt. I går förnyade vi kuddarna vilket var hög tid. Många glömmer bort att bäddmadrassen behöver bytas med visst mellanrum för den håller sällan sängens hela livstid. Lexington har helt klart bra produkter.

  Kram

 5. Snygga sängkläder, gillar lexington, jag sover dessvärre alldeles för lite kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *