Sista dagen före lite långledigt, ska bli skönt att njuta av solen, god mat och långpromenader.
Lite påskmat blir det förstås och grillen åker nog fram i det fina vädret.
Här får ni recept på en god sallad som är god både till grillat och till påskmaten.
PÅSKSALLAD
- 3 msk olivolja
- 1 dl oliver valfri sort
- 1 msk pumpafrön
- 1 msk solrosfrön
- 70 g blandad sallad
- 100 g delade körsbärstomater
- 100 g rensad delad physalis
- 0,5 strimlad rödlök
- 1 msk balsamicocrème
- 1 tsk flingsalt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
- 75 g fetaost
- 0,5 kruka basilika
Gör så här
Hetta upp 1 matsked olivolja i en stekpanna och stek oliverna hastigt. Ta upp och låt svalna.
Stek fröna i samma panna och salta.
Lägg salladsbladen i en stor skål. Blanda körsbärstomater, physalis, rödlök, resterande olivolja samt balsamico. Salta och peppra.
Lägg upp salladen på ett stort fat och smula över fetaost. Toppa med oliver, frön och
basilikablad.
Vad har ni för planer i påsk?
Kram Diana
Åh, va gott det ser ut !
Här jobbas det för fullt då det är vår mest hektiska veckan på året för oss 🍭🐣🍬🍫
Jobbar lite imorgon också innan vi åker och firar min dotter som fyller 29 och på lördag blir det påskmiddag ! Ska bli skönt med lite slapp söndag och måndag ! 😜
Mums vad gott kram
Det lät gott.
Kram Carin
Mums, mums!
Jag önskar dig en riktigt GLAD PÅSK!
Kramen, Anneli
Salladen ser jättegod ut! Ha en jättefin påsk. Vi firar på här nere på Gotland och det är underbart väder ju. Kram //Tina