Sigtuna

Sigtuna är nog en av Sveriges gulligaste städer, så charmig.

Lilla O och jag var här i veckan på en mysig  staycation.

Redan när vi klev av bussen och promenerar in på storgatan säger lilla O, åh mamma det är som att kliva in i en saga och precis så känns det faktiskt.

Gågatan består av massa små gulliga butiker, vi gick till Augusta Janssons charmiga butik, en sådär härligt gammaldags butik som fanns förr i tiden.

Det mesta av de handgjorda varorna tillverkas i företagets chokladbageri i Älvkarleby.

Vi köpte med oss lite smått och gott att ha med oss på hotellet, vi skulle nämligen övernatta på Sigtuna Stadshotell.

Lilla O som älskar att läsa på om ställen vi åker till konstaterade att Sigtuna är Sveriges äldsta stad och grundades i slutet av 970 talet.

Här finns en liten biograf, ett museum, några restauranger och så Sigtuna Stadshotell där vi checkade in, mer om den härliga vistelsen i ett senare inlägg.

En fika hos Tant Brun är ett måste.

Och varför inte byta bok i bokkiosken?

Har ni varit i Sigtuna?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

11 Comments

  1. Nej det har jag inte men Sigtuna ser ut att vara en mycket söt och trevlig stad. Förstår precis hur sonen kände för jag fick samma tanke när jag såg bilden.

    Kram

  2. Visst är det mysigt där! Jobbade ju på mödravården i Märsta ett år, och då var vi till Sigtuna några gånger, bl.a åt vi lunch där. Hur mysigt som helst!
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *