Årets sill från Klädesholmen

Igår åt maken och jag årets första sillunch och provade årets sill från Klädesholmen.

IMG_4762

Årets Sill är ett samarbete mellan Klädesholmen Seafood och restaurangen Salt & Sill  på Klädesholmen. Varje år utses Årets Sill av en namnkunnig jury. En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss.

Årets sill Björnbär och grönpeppar var en mycket spännande smak och inte så söt som vanlig sill, mycket god tyckte jag medans maken tyckte mer om senapssillen med maltwhisky.

Löksillen med fänkål föll mig väl i smaken och mycket godare än vanlig löksill.

Till det provade vi även årets Prima julsnaps som gifte sig perfekt med sillen.

PRIMA Julsnaps 2014 har en klassisk akvavitkryddning med kummin, anis och fänkål i grunden, kompletterad med spännande smak från dadlar och cognac samt en friskhet från citronzest.

Jag som inte dricker snaps gillade denna.

Tycker ni om sill och snaps?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

7 Comments

  1. Oj, vad jag blir frestad denna tidiga morgon.
    Sill i alla former är gudagott och inte blir det sämre av en snaps. 🙂

    Som skåning är jag van vid god mat och kanske särskilt god inlagd sill. Här i ”Norrland” begriper de sig inte på sådant. 🙁

  2. Jag äter sill men det tillhör inte mina favoriter och snapsen hoppar jag gärna över. Haha….så kul är jag…..Kram Anette

  3. Jag älskar sill, men snaps är jag inget vidare förtjust i….men detta var ju en fin flaska… 🙂 ska kanske testa den!
    Kram Jennica

  4. Jag gör egen snaps genom att låta en strut med polkaskruvar får lösas upp i vodka. Det fungerar inte med vanliga polkagrisar eftersom snapsen då blir grumlig. Sill har jag inte lärt mig att äta än;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *