Stockholms Bästa Afternoon Tea

När fina grannen fyllde jämt överaskade jag henne med en Afternoon Tea på världens mysigaste ställe mitt i vasastan – Tea and Garden Stockholm.

På Tea & Garden kan du njuta olika Afternoon Tea-menyer. Utgångspunkten är brittisk men också inspirerad av svenska råvaror och svensk matkultur.   Ekologiskt och rättvisemärkt te och kaffe  finns förstås.Te serveras i kannor och kaffet mals vid beställning och serveras i presso-bryggare och det går bra att köpa lösvikt av både te och kaffe.

Namnen på  menyerna är hämtade från filmen My Fair Lady baserad på George Bernard Shaws pjäs Pygmalion.

Instagram media by dianasdrommar - #afternoontea #teaandgarden #te #scones #stockholm #vasastan

Vi fick börja med att välja tesort, det fanns en hel del att välja på men mitt val föll på Rabarer/Grädde som är en favorit.

Instagram media by dianasdrommar - Vasastans mysigaste ställe #teaandgarden #stockholm #afternoontea #te #scones #tips på bloggen idag #dianasdrömmar.se

Och vi gick all in och tog den största menyn – Ascot Delight son består av  scones och snittar , en bit hemlagad tårta och två sorters sorbet som serveras med färsk frukt.

Det var nog dom absolut godaste scones jag någonsin har ätit, alldeles nybakade förstås.

Jag kan lova att vi var mätta när vi gick därifrån…

afternoon tea stockholm

afternoon te stockholm

Stockholm Tea & Garden är både en butik och servering. Tanken är att erbjuda en inspirerande och harmonisk  miljö med idéer för det egna hemmet men också en plats där man kan sitta ned i lugn och ro och njuta av både hembakade scones och vacker inredning.

teaandgarden

stockholm tea and garden

Ett ställe jag definitivt kommer att besöka igen, hög mysighetsfaktor, lugnt läge trots att det ligger i stan och fantastisk service av Glenn som äger och driver Tea and Garden och framför allt för dom fantastiska smakupplevelserna, skagenröran, sconesen och den ljuvliga tårtan måste jag bara ha igen!

Gillar ni afternoon tea?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

13 Comments

  1. Det finns inget bättre! Jag ha varit på Afternoon tea här där jag bor och OJ så gott det var. Det känns som lite speciellt. De är ingen vanlig fika på stan liksom. 🙂

  2. Åh där var jag för inte så länge sen, bjöd en vän på afternoon tea som födelsedagspresent/avskedspresent då hon nu är och jobbar säsong som träningsinstruktör i Turkiet. Perfekt sätt att träffas på tyckte vi då vi ville få sitta i lugn och ro och prata, och det var verkligen ett lugn där. Supernöjda med allt! Kommer absolut gå tillbaka igen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *