Häromdagen gjorde jag dom godaste hamburgare någonsin på Hälsingesstintans nötfärs
Miljövänlig förpackning, lokalproducerat och dessutom med en uppfödning som ska få djuren att må så bra som det går.
En färs gjord på hängmörat kött från noggrannt utvalda gårdar med genomtänkt uppfödning.
Mörare hamburgare går nog inte att få.
HÄLSINGESTINTANS HAMBURGARE
4 portioner
800 g Hälsingestintan mager färs
2 äggulor
Salt och peppar
1. Blanda färsen med äggulorna till en
smidig smet. Krydda ordentligt, smaka
gärna av.
2. Forma 4 rejäla hamburgare eller 8
mindre. Grilla på mycket het grill ca 4 min/sida för stora burgare och 2 min/sida
för de små.
Till dessa rekommenderar jag syrad rödlök:
2 rödlökar
1dl rödvinsvinäger
1. Skala lökarna och skiva den tunt i ringar. Lägg dem i en skål och slå över vinägern.
Låt dra i minst 30min.
2. Ta upp löken och krama försiktigt ur vinägern.
Ha en härlig lördag!
Kram Diana
Det måste man ju kolla närmre på, helt klart. Inte hört talas om innan… : )
Gott !! här hemma grillar vi ALLT just nu 🙂
korv, hamburgare, kött och grönsaker och tillsammans med sallad och en god sås är det tamejtusan världens bästa mat !!
kram
Mums! Vad gott! Kramar
Såg att den fanns i vår butik men har inte testat den än… Men gott ser det ut 🙂
Gott såg den i affären så den måste jag testa kram Mia
Ser läckert ut raring. Vi brukar köpa högrev och mala färsen själva. Blir underbart gott. Kram Mia
http://happyvardag.se/2015/05/02/gabbe-och-ivan-turina/
Så gott det ser ut!
Tack för tipset, den ska jag spana in kram
Var tvungen att kolla upp då köttet hade en lite speciell doft då jag stekte upp det. Men det är väl ingredienser och annat sätt att tillverka vanlig nötfärs som gör att den doftar lite godare. Får se om köttfärssåsen blir god på detta kött