Frihetsgudinnan State Of Liberty

Att åka ut till Frihetsgudinnan är förstås ett måste när man är i New York.

Instagram media by dianasdrommar - Idag tipsar jag om hur du tar dig gratis ut till #frihetsgudinnan #stateofliberty #newyork #newyorkcity #usa #resebloggare #blogg #dianasdrömmar.se

Frihetsgudinnan invigdes den 28 oktober 1886 och var en gåva till USA från Frankrike och är en symbol för att fira hundraårsminnet av USA:s självständighet. USA stod för grunden och sockeln medan Frankrike stod för själva statyn. Gåvan var till en början inte alls välkommen, men togs motvilligt emot efter franska påtryckningar. För att kunna färdigställa sockeln blev det nödvändigt med en insamling, mestadels bland privatpersoner.

Instagram media by dianasdrommar - #frihetsgudinnan #stateofliberty #newyork #newyorkcity #usa #holiday

Jag älskar det Frihetsgudinnan står för – Frihet och Demokrati.

Med färjan Siferry från Battery Park som går till Staten Island kan du se Frihetsgudinnan på nära håll helt gratis istället för att betala 30-40 dollar med de andra båtarna.

Färjan går varje halvtimme .

När du kommer fram till Staten Island  måste du kliva av färjan och sen kan du kliva på den direkt för att åka tillbaka till Manhattan .

Båtresan tar ca 1 timme tor.

Extra plus är den fantastiska utsikten man får över Manhattan.

IMG_8308

Instagram media by dianasdrommar - Idag kan ni läsa om min resa till #newyork #newyorkcity #usa #resebloggare #holiday #resor på bloggen #dianasdrömmar.se

Ett måste att göra om du ska till New York då utsikten är magisk.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

7 Comments

  1. Det gjorde vi oxå när vi var där! Sån bra utsikt ju! Känner igen mig på nästan alls dina bilder – så kul! Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *