Älskar den underbara tiden vi har framför oss, glögg, advent, bak och god mat.
På söndag är det första advent, då blir det adventsfika förstås och en saffrans kladdkaka står förstås på bordet.
SAFFRANSKLADDKAKA
100 g smör
1/2 g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker.
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175°C.Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.Till servering: Servera gärna med hallon eller rårörda lingon och vispad grädde.
Har ni nån favorit till adventsfikat?
Kram Diana
Mums gott! Oxå min fsborit! Kram
Ja jag får baka den inför helgen låter super smaskigt tack för tips kram
Ser riktig smarrig ut den där kladdkakan.
Kram Mamma C
Allt med saffran älskar jag så denna skulle kunna bli aktuell här till helgen…
Kram
Mums!
Mycket godsaker blir det these days!
Kram Jenny