Chokladfudgekaka med guldnougat

Trist väder idag så vi håller oss inomhus.

Vi har tänt en brasa och bakat.

Min ständige medhjälpare i köket har förstås vari med men denna gång ville han bara äta smeten och jag förstår honom…den är god!

CHOKLADFUDGEKAKA MED GULDNOUGAT

150 gram smör
2 st ägg
2,25 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver

Fudge

1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gram guldnougat och 75 g smält smör
 

1. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör sist i smöret

.2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20 min. Låt kakan svalna

.3. Fudge: Koka ihop grädde, socker, sirap och choklad under omrörning i en kastrull tills smeten tjocknar och blir blank. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret.

4. Häll smeten på kakan och låt kallna.

kram Diana

 

 

 

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

0 Comments

  1. Guu så gott! ”Synd” att LCHF bannlyser socker så … Men nog unnar jag mig ändå! Imorrn är det fika på jobbet t ex (för mig 🙂
    Kramis!

  2. Åh så gott!
    Låter som en mysig familjdag också – söndagar när de är som bäst 😀

    Här blir det god mat och dajmglass och en massa sällskapsspel!

    Kram/Fina Frun

  3. Jösses va gott, och vilka underbara skålar/formar sen ! Bara dom gör ju det hela liiiite härligare !!
    Kram
    Ps, vattenkopporna var rätt välkomna, men de där spyorna hade jag klarat mig utan… Nu blev det tack och lov inget mer än så !!

  4. Här sitter jag med en kopp te och är jättesugen på nåt gott och får se detta 🙂
    Måste testa denna smarriga kaka men det blir inte idag…
    Kramis

  5. Oj, vänta….(måste torka av tangentbordet…jag dreglar. Eller som vi säger i Norrland; säcklar!)
    Sååååå gott det lät!
    En kaka, helt i min smak!
    Kram

  6. Mmmmmmmmmmmmmmmmm vad hiiiiiimla smaskigt:))))

    Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

  7. Din kökmedhjälpare, om du nästa gång han bara vill smaka smeten så kan du ju sätta en ficklampa i händerna på han, och lyser han dig i ögonen, så….Vipps så har du en ”Blender” …

    Ha ha..dåligt vet ;)..

    Men ser himla gott ut 🙂

    Ha en forsat fin kväll… 🙂

  8. Nu börjar det likna nåt! Låter ljuvligt god. Måste jag testa!!

    Kram Pia

  9. Mums! Det lät smarrigt! Och jag håller med assistenten, oftast är smeten det absolut godaste. 🙂

  10. Men VILKEN helg du haft!! *ler* Härligt! (Trots att vädret var som det var i dag.. Eller i söndags..)

    Tack för att du delar med dig av dina fina foton Diana! För att inte tala om recept!

    Hoppas nu veckan börjar bra! Många kramar

  11. Egentid på Tivoli det är grejer det. Så härlig helg ni haft.
    Kakan måste vi testa här hemma. Tack för receptet. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *