Hunger spelen

Vilken alldeles perfekt lördag jag hade igår….trots att det regnade hela dagen.

Började med powerwalk, fotbollsmatch, fika med grannar för att sedan gå till nästa grannar och äta sommarbuffe och dricka Sangria och den perfekta avslutningen på kvällen…

bio med äldsta sonen och 2 av hans kompisar.

Vi såg Hungerspelen/ Hunger games baserad på en bok av Suzanne Collins.

En av dom bästa filmer jag har sett på länge.

Vi satt som klistrade alla fyra i 2,5 timmar….

Handling:

Hungerspelen handlar om Katniss Everdeen, som älskar sin lillasyster Prim över allt annat. Hon försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen…

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Jennifer Lawrence är helt suverän i huvudrollen som Katniss.

Filmen är bitvis ganska otäck men otroligt spännande, har allt som en bra film ska ha…spänning, kärlek, sorglig ( jag grät så tårarna bara forsade).

Gissa vem som ska köpa alla 3 böckerna på måndag, kan inte vänta på att få läsa fortsättningen….

Har ni sett nån bra film på länge?

 

 

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

0 Comments

  1. Vad kul att det var en superfilm ni hamna på! Själv brukar jag ställa mig i barnfilmskön:-). Min nivå av hemskheter ligger där någonstans:-)

    Ha en härlig söndag!
    Kram Hilla

  2. Vad roligt att det blev en lyckad film. Då kanske man ska ta och se den. Hoppas din söndag blir toppen. Kram

  3. Härligt m folk som kan uppskatta dagar med dåligt väder hihi ;). Hm bra film… Jo sett en del men titlarna som bortblåsta ftf .. Gått upp för tidigt idag ;). Kram!!

  4. Vilken toppendag! 🙂
    Låter som en film i min smak. Jag tror att jag sett reklam för den på tv o tänkte att den måste jag se. 🙂
    Kram

  5. det var länge sedan jag såg en riktigt bra fil, men jag har ett gäng biobiljetter som går ut om ett par månader, så vi kanske skulle passa på att se den 🙂
    Kram

  6. Låter som du haft en toppendag!! Och så spännande film! Vi såg en sååååå himla dålig film igår kväll, den var då dålig att vi inte kunde låta bli att se klar den, haha!!!

    Ha en fin söndag!

    Kraaaaaaaaaaaam aka

  7. Ja va mysigt ni haft det, ja bio sist var nog en gång i Phuket 🙂 som jag gillade skarpt …ha en mysig dag kram

  8. Jag vill också se filmen, men funderar på om jag kanske ska läsa böckerna först?! Verkar riktigt bra.
    Kram.

  9. Visst är det ljuvligt med sådana dagar! Tack för filmtipset 🙂
    Önskar dig en minst lika fin söndag.

    Kram

  10. Var hundra år sedan man var på bio, men såg en dvd i flera delar om vampyrer, handlade om en vanlig tjej som vart kär i en vampyr, som slutade med att hon själv vart tvungen och bli vampyr…men minnet vad den hette det finns någon stans;)

    Önskar dig en fin Söndag… 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *