Sandhamnskaka

Regniga dagar är perfekta bakdagar så bakat har vi gjort idag.

Sandhamnskaka är en favorit här hemma.

SANDHAMNSKAKA

Sandhamnskaka

300 g smör eller margarin
3 dl socker
3 tsk vaniljsocker
6 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g sötmandel

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en 2-liters kakform.

Vispa margarin, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör ordentligt mellan varje ägg. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Klicka ned smeten i formen. Skiva mandeln litet grovt och strö den över. Grädda ca 45 minuter, litet under mitten i ugnen. Pröva med sticka.

 

 

Har ni nån favorit som ni brukar ha med er till stranden?

kram Diana

 

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

0 Comments

  1. Hmm, jag bakar sällan och är ännu mer sällan på stranden, men när jag var liten var det bullar och mariekex som gällde, så det har hög nostalgifaktor!

  2. Vad gott det lät, ska absolut testa det. Själv är jag en storälskare av hallongrottor. det är min favorit.
    Kram Linda

  3. Jag har kommit av mig med bakandet men jag håller med dig i föregående inlägg – Gränna är supermysigt att stanna i och snart är mina barn så stora att det FÅR äta polkagris i bilen. Nu är de lite små och det blir mest kladd av sånt.. Kram

  4. OMG så gott! Bara namnet är ju härligt.

    Vilken tur att vi har blåbärspajer på gång, blir såå sugen nu 😉

    Kram!

  5. Håller med dig regniga dagar – bakdagar. Lär väl bli många såna denna semester…
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *