Denna sommar verkar vara varannandags väder.
Idag är det regn igen då var killarna sugna på något varmt till lunch så det blev Dinkelugnspannkaka.
DINKELUGNSPANNKAKA
4 port.
4 dl dinkelmjöl
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
3 ägg
2 pkt bacon
1 dl finrivna morötter
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ihop mjölet och hälften av mjölken. Tillsätt resterande mjölk, salt och vispa ner äggen. Låt stå en stund.
Smörj en långpanna. Klipp eller skär 2 pkt bacon i strimlor och fördela över långpannan. Bryn mitt i ugnen ca 7 minuter.
Rör ner de finrivna morötterna i smeten och häll sedan över smeten i långpannan.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills pannkakan är genomgräddad.
Talade inte om förrän efteråt att det var morötter i.
Killarna åt upp alltihopa och ville ha mer!
kram Diana
Ah bra sett att få den lite marigare och nyttigare. Tack för det.
Matigare
Jag har lovat mannen ugnspannkaka till middag en dag. Det är inget jag gillar så jag får hitta på nåt till mig själv då, haha! 🙂
Det där lät ju extra gott…skulle nog uppskattas här hemma. Tack för det;) Kram
Lät gott och kan tänka mig också nyttigare. ha en fin kväll med familjen vännen. Kram
Heeeej D:-) Har problem med både internet o bredband hemma….läs om det i mitt inlägg. Därför inte kunnat blogga o läsa Era bloggar. Nu bara på ajfånen;-) Men vilka häärliga dagar Du har berättat om!!! Vill också ha semester…men i år jobb igen. Önskar Dig en fortsatt härlig semestervecka.Många kramar Mia
Det receptet lånar jag gärna, jag gillar mat i gryta eller långpanna, där man kan laga allt på en gång!
Mummms
Den måste jag testa!!! Gud så gott det låter!! 🙂
Kram sis!