Turkiskt Hamam

Idag ska jag försöka övertala väninnan att gå på Hamam.

Hotellet har en jättefint spa.

Turkiskt bad, även kallat för Hamam, är en upplevelse alla borde prova på. Det är lugnt, skönt, behagligt och otroligt avslappnande. Efteråt känner man sig jätteren, dessutom sägs det att solbrännan blir mycket jämnare.

Hamam är en kroppsrengöring som verkligen är grundlig. Det som brukar ingå är tvätt med tvål och sedan bastu. Vill man lägga till massage går det att göra. Den största poängen med Hamam i sig är att först bli renskrubbad från topp till tå på kroppen, för att få bort döda hudceller, och därfter få en massage av personalen.
Det sägs att om man tar hela paketet med skrubb, bastu och massage lägger man grunden till en vacker och varaktig solbränna eftersom alla döda hudceller försvinner och kroppen blir renare än den varit på länge. Därför rekomenderas det även att man inte solar samma dag som man varit på Hamam, då huden är extra känslig och behöver en stund för att återhämta sig. Därför rekomenderas det även att gå på hamam den första dagen på semestern.Så bäst att göra slag i saken!

Har ni varit på hamam?

Ni missar väl inte min tävling här.

kram Diana

 

 

 

 

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

0 Comments

  1. Nej, aldrig Hagman men det låter mysigt. Själv är jag på väg in till stan nu för en timmes fotvård och pedikyr… Behövs efter allt barfota!
    Ha en skön dag /Kram

  2. Nej, vi hoppade faktiskt över det. Valde att hålla oss till stranden hela tiden… Men nästa gång så!

    Ha det bra!

  3. Gäller att inte bli för ren bara så man råkar på en massa förkylningar 😉 Massage låter dock ljuvligt.
    Kram.

  4. Älskar Hamam. Så skönt och så härlig känsla när skummet ”kommer”. Längtar redan tillbaka. Massage ska det vara också!
    Hoppas ni har det ljuvligt!
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *