Vi firade ju en elvaåring här igår så då bakades det för kladdkaka var det som önskades…
Provade en ny variant som gick hem hos både barn och vuxna.
KLADDKAKESANDWICH
Botten
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Smält smöret. Vispa ägg och socker och tillsätt smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form (25 x 35) Grädda i 150 grader varm ugn i ca 30-35 minuter.
Mjölkchokladfyllning
200 mjölkchoklad
1 dl grädde
1 tsk honung
½ tsk kardemumma
25 g smör
Hacka chokladen fint. Koka upp grädde, honung och kardemumma. Rör ner chokladen och rör till en jämn smet. Rör ner smöret i smeten. Låt blandningen stå ca 1 timme i kylskåpet så att den får tjockna lite.
Bred fyllningen på halva bottnen och vik den andra halvan ovanpå. Sätt kakan i frysen i ca 30 minuter innan den skärs i trekanter.
Vinnaren i tävlingen presenteras ikväll.
Kram Diana
Det ska jag testa!! Lät supersmarrigt !!
Ha en bra dag!!
Gaaaah jag dör!!! Hur gått ser inte den där ut, yammi!!! Borde även vara grym att frysa och serveras lätt tinad bara 🙂
Kram
Mums
Åh vad fina och goda de ser ut! 🙂
Den ser alldels underbart god ut!!
Måste jag testa.
Kram
men herregud va gott – och jäkligt ”frestande” just nu när jag precis bestämt mig för en socker detox… 🙁
haha !!
KRAM
Er ju helt fantastisk ut 🙂 du är ju så duktig tjejen 🙂 Kraam
Det ser underbart gott ut!
Åh, vilken dröm-kaka för en sötsugen gravid som jag! Den ska maken få baka i morgon! Tack för tipset.
Kram
OH MY! Detta recept vidarebefordras omgående till min kladdkakeälskande dotter. Hon bakar så gärna…
🙂
Åh vad gott det såg ut! Jag försöker ju för tillfället hålla mig ifrån sötsaker, men suget har ännu inte försvunnit…. 🙂
Ser ljuvligt gott ut! Kanske blir till att testas till lilltösens kalas :). Kram Jennifer
Yummy 🙂 Kram