Tössebageriet

Innan teatern i lördags tog vi en fika på Tössebageriet.

Jag gillar företag som har en historia och Tössebageriet är ett sådant.

Helga Södermark, som startade Tössebageriet, kallades ” Tösse”. Hon fick smeknamnet när hon studerade i Uppsala för att bli skolkökslärarinna.

Tösse har funnits sedan 1920 och legat på samma adress hela tiden.
Trots renoveringar finns inredningsdetaljer kvar sedan öppningstiden. Taket med sina typiska takrosetter och keramikplattorna i fönstersmygarna är värda att beskåda.

Värt ett besök, inte för sitt goda kaffe utan för att det är ett gammalt klassiskt konditori.

Har ni nåt favoritcafe ?

kram Diana

 

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

0 Comments

 1. jösses …ni går bananas på varenda sötsak där uppe i stockholm….*skrattar..

  ser onekligen gott ut där också.

  Kram

  Pernilla På Piazzan

 2. Ja mitt favorit cafe är sköna gertruds te kaffe och delikatess =) Dels för jag jobbar där men också för där är gammaldags charm och en härlig stämning!
  Kram tjejen

 3. Café får det bli idag för dottern och mig som skall ha en tjejdag på stan.
  Får se vilket dottern väljer?
  Finns ju i långa rader här i Göteborg och alla lockar med så mycket gott 🙂
  Ha en fin tisdag !
  Kram

 4. Det är så mysigt med konditorier och vi har ett favvo i Gamla stan i Sthlm!!!
  Alltid ett besök där så här dagen gjord!
  Ha det bäst Diana!
  Kraaaamiiizz BeA

 5. För stunden letar jag tips för kommande cafe och liksom du – älskar jag det gamla som har klarat alla inrednigstränder genom åren. Jag har ingen konditori/fika här i närheten som jag har förlorat mitt hjärta till, men många som jag skulle vilja besöka. Jag har en bok med populära ställen där deras historia är berättat och jag skulle vilja göra en ”cafe pilgrimsvandring” … boken har även några gamla och spännande resept som jag skall prova när inspirationen slår till.

  Ser ut att dina barn har haft en kanon dag! Även mina barn älskar att fika – det hör till om man åker någonstans tillsammans. Då frorssar vi ordentligt och bara njuter av atmosfären. Min som, 11 år, har en dröm att bli kock när han blir stor. Det är lite roligt för att ibland käns det som att han läser mera resept än jag. Duktig är han med och noga – här brister det ibland hos mig. Han gör världens godaste drömmar – vet ej hur, men smarriga blir dom.

  Ditt inlegg fick fick min hjärta att le – härligt med dessa bitar av livets goda.

 6. Härligt med favoritkaféer, verkar mysigt där ni var! Jag har favoriter på lite olika ställen bla ett i Stockholm dit jag ska åka i veckan, så det blir säkert ett besök där!
  Ha en härlig dag!
  Kram Helen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *