Pepparkakspannacotta

Håller på för fullt och förbereder farsdag middagen.

Till efterrätt blir det Pepparkakspannacotta, passar bra när det börjar närma sig jul, mumma säger jag.

PEPPARKAKSPANNACOTTA

8 portioner
2 gelatinblad
6 dl vispgrädde
8 msk farinsocker
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
2 krm malen ingefära
Mörk choklad med chili
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
2. Koka upp grädde, socker och kryddor. Ta från värmen och tillsätt gelatinet. Rör om och låt svalna i 10 minuter.
3. Häll upp i små formar och låt stå kallt fram till serveringen – minst 3 timmar.
4. Hyvla eller riv över mörk choklad strax före servering och garnera med hallon.
Lagar ni något extra gott ikväll?
kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

0 Comments

  1. Å, guud va gott det lät! Hittade ett recept på glöggpannacotta förra året. Testade det två ggr, men tyckte inta alls det smakade glögg 🙁
    Det där ska jag testa!
    Du är så duktig på att baka!
    Fortsätt njut av söndagen fina du!
    Kram /Maria

  2. Som sagt jag bakar ju inte…men det låter gott !!
    Ha det så mysigt så här på farsdag 🙂
    Har nyss ringt till min pappa, han bor inte i den här stan…så det blev ett samtal i stället:)
    Tack för att du tittar in till mej 🙂
    Kram

  3. Jag kör också pepparkaksefterrätt i dag. Pepparkaksrulltårta med lingongrädde… Det märks att man börjar längta lite efter julen nu 😉
    Kram

  4. Mmmm, för en som älskar pepparkakskrydda, har det i min frukostomelett året om, tröttnar aldrig på den. Kramisar Tina

  5. Vi firade far i går, så idag lagade dottern gröt till middag. Inte den mest spännande middagen, men barnen ansvarar för en middag var i veckan, och då får de själva bestämma vad de ska laga. Hon ville laga gröt så då åt vi gröt. Fast jag gillar gröt, så jag var nöjd!

  6. Åh så gott det där såg ut!
    Sugen på att julbaka och göra julgodis nu….
    Här har vi fixat kycklingen till ”knytisen” hos min pappa idag.
    Kram Suss

  7. Låter väldigt spännande….Jag fullkomligen älskar pepparkakor så…mmm… Bra tid man går till mötes nu. Hoppas ni haft en mysig helg…
    Kram Mia

  8. Åh sååå gott 🙂 Ni verjar ha haft kul i fred 🙂 Ville sååå gärna gå men jobbade ju…. :/ H…inge eent på G på ett tag nu va?? Jag har mkt kurser nu….lite trist, ska till CPH imorn… håller alla mina tummar på vinst hos dig imorn 🙂 Ha en fin v, kraaam Lina

  9. Du gör de mest underbara bakverk och efterrätter!! Vilken tur att jag har en äppelpaj att sätta tänderna i nu ikväll 😉

    Kram!
    Lotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *