En doft av jul spred sig i hela huset igår.
Här bakades det Saffransskorpor.
Mums till kaffet säger jag.
SAFFRANSSKORPOR
100g smör
1 g saffran
2 st ägg
1.5 dlströsocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel
Råsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat .
kram Diana
Åh, vilken ljuvlig doft och gott med saffransskorpor! Kram
Vad smarrigt det låter!
Vad mysigt att baka 🙂 stor kram och trevlig dag till dig tjejen
//Maria
Åh vad härligt! Det brukar också vara en uppskattad gåva att ha med sig en snygg glasburk med sådana när man är bortbjuden på t ex glöggmingel.
Kram
Ser härligt ut!
🙂
Saffransskorpor åh det är så gott. Ska testa receptet , tack ! Kram
Ser supergott ut, jag var så enormt sugen på att baka pepparkaksbiscotti idag men har glömt köpa hem kryddan så det får bli torsdags myset med liten;)
Kram
Saffransskorpor är ju SÅ gott!
Men ohh så gott
Mumsigt Ni fick det till fikat, här bakade jag 3 citrontårtor till mötet idag 😉
Kram Mia
mums!! Kram
Åh!!! saffransskorpor är ju underbart! 🙂
Bara älskar dessa skorpor, måste hitta på ett nytt recept nu när jag inte äter gluten o socker, men det ska nog gå, för en jul utan de här går inte. Kramisar Tina
Det är sååå gott. Älskar det mesta med saffran. Kram Anette
Oj så gott, älskar saffransskorpor! Mamma brukar baka så goda 🙂