En doft av jul

En doft av jul spred sig i hela huset igår.

Här bakades det Saffransskorpor.

Mums till kaffet säger jag.

SAFFRANSSKORPOR

100g smör
1 g saffran
2 st  ägg
1.5  dlströsocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1,5 dl   sötmandel
Råsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat .

kram Diana

 

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

0 Comments

  1. Ser supergott ut, jag var så enormt sugen på att baka pepparkaksbiscotti idag men har glömt köpa hem kryddan så det får bli torsdags myset med liten;)
    Kram

  2. Bara älskar dessa skorpor, måste hitta på ett nytt recept nu när jag inte äter gluten o socker, men det ska nog gå, för en jul utan de här går inte. Kramisar Tina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *