Godaste Janssons frestelse

En av mina favoriter på julbordet är Janssons frestelse.

Såhär gör jag min:

Antal portioner: 4–6
Ingredienser

Janssons frestelse1 kg potatis av mjölig sort
2 st gula lökar
250 g ansjovisfilé
Ansjovisspad från en av burkarna
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
Smör

1.Värm ugnen till 225 C

2. Skala och skär potatis i fina strimlor. Skala och skiva löken tunt.

3. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.

4. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsform. Avsluta med potatis.

5. Häll på ansjovisspadet från en av burkarna och grädden blandad med mjölken.

6. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.

7. Grädda Janssons frestelse mitt i ugnen i 50–60 minuter.

Vilken är er favorit på julbordet?

kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

0 Comments

  1. Här i Finland äter vi inte Janssons Frestelse under julen!Ej heller köttbullar! Det blir julskinka, morotslåda, kålrotslåda & sillsallad : ) Potatis o sås till!
    Gillar skinkan allra bäst!

    Här är det lugnt nu, …Mats är utomhus o Cecilia läser till historieprovet som hon har i morgon..jag har klädtvätt på gång..

    Ha en fortsatt bra dag!

    Kram

  2. Mums älskar Jansons =D

    Ja hualigen, blir ju knäckt av detta att må lite halvdassigt hela tiden =(

    Krya på dig du med
    kraaam

  3. Jag är riktigt dålig på julbord, är inte speciellt förtjust i nått av det som brukar finnas där. Det blir köttbullar o prinskorv med potatis och sen risgrynsgröt på det… Kanske lite bröd med ost på….

  4. Jamen hur gott är det. Trodde för ett hemskt ögonblick att det inte skulle bli någon Jansson i år, men rättikan räddade Jansson, puh. KramisarTina

  5. Samma recept som jag, ser jag! Underbart god!!!! Här hemma är det mest jag och Mannen i mitt liv, som äter Jansson, så jag brukar göra den som ”egen rätt” någon av de andra dagarna i jul, som lättare kvällsmat 😉 Annars slängs så mycket.
    Kram fining!

  6. Ser Smarrigt ut även fast jag inte är något julmatsälskare.
    Jag nöjer mig med köttbullar, prinskorv och potatis 🙂
    Kram

  7. Den där Jansson kommer att stå på julbordet på jobbet idag ;-)Kanske får göra 3 el 4…Gillar i n t e det själv..men gärna gravade laxen, rörorna, revbensspjäll med honung, julskinkan med en klick äppelmos..o så gottebordet. Ris a la maltan som Vi gör enligt släktens vis….Muuums!!! Många kramar o tack för suuperduperreceptet! !! Nu kör Ja så det ryker i köket med julbordet. Ha en fin decemberdag Finfina bloggarvännen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *