Chokladfondant

Imorgon är det nyårsafton och ännu en god måltid ska intas.

Här kommer ett förslag på en efterrätt som jag gillar mycket och som jag alltid brukar välja när jag är i Paris (ska till Paris i januari).

CHOKLADFONDANT

Antal portioner: 4
Ingredienser

120 g mörk choklad, 70 %
120 g smör
1.5 dl strösocker
4 st ägg
1 nypa svarta kardemummakärnor, stötta
1 msk kakao
smör till formarna
TILL SERVERING
vaniljglass och hallon eller blåbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant och rikligt med smör.

3. Smält chokladen och smält smöret i ett vattenbad.

4. Stöt kardemumman i mortel.

5. Vispa hela ägg med strösocker och kardemumma fluffigt.

6. Rör ner kakaon i äggsmeten.

7. Vänd varsamt ihop äggsmeten med chokladen.

8. Fyll formarna med smet och stoppa genast in dem i ugnen och grädda fondanten i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten.

Vad ska ni ha för dessert på nyår?

kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

0 Comments

  1. Tänkte också chokladfondant imorgon! Skulle in och leta recept nu, så det här var ju passande 🙂

    Gott nytt år såsmåningom!
    Kramar

  2. Du är flitig på bloggen…jag hinner inte riktigt med liksom, fniss….
    I morrn ska vi på Nyårs Supé hos några vänner…hoppas vi får nåt smarrigt…kanske
    chokladfondat till efterrätt hihi…
    Vill därför önska dej ett GOTT NYTT ÅR redan nu!
    Ha en fin nyårsafton, vad ni än gör!
    Kram

  3. Paris, vad härligt! kan du ta med mig i en resväska!?
    Fontant är ju himla gott! I år har vi caterat bort maten! Så här ska inte lagas något, så skönt!
    Gott nytt på dig!
    kram helena

  4. Brukar också göra chokladfondant på nyår, men i år har vi köpt det mesta färdigt så det blir ostbricka och macarons till dessert =) Kram!

  5. Paris……så avis jag blir! Drömmer så om att åka dit. När jag var där sist så köpte jag en Barbie, det var några år sedan som du förstår. Den där efterrätten har jag aldrig vågat mig på att göra själv…..men äter den gärna när jag äter ute. Önskar dig & de dina ett gott slut & ett magiskt 2013…..krams m

  6. Haha… visst är det härligt när man inser att allt runt omkring toaletten är blött för att en eller flera små herrar envisas med att stå upp och kissa !
    Här blir det chokladfondue i morgon !
    Jag var egentligen sugen på ostar och fikonmarmelad men blev nedröstad så jag får väl äta det en annan kväll istället 🙂
    kram

  7. Underbart gott, men lite knixigt att göra. Själva ska vi njuta av en nyvunnen hallonglasstårta enligt italienskt gelatorecept.
    Kram Mia

  8. Mmmm! Ser supergott ut! Jag vet faktiskt inte vad desserten heter som vi ska ha 🙂 Det är iallafall krossad digestive, turkisk yoghurt och bär etc 🙂

  9. Åh, vad gott det låter! 🙂 Här blir det pannacotta.
    Vad härligt att åka till Paris, älskar den staden 🙂
    Gott nytt år! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *