Söndagsaktiviteter

Härligt med söndag och en dag kvar på helgen.

På söndagar brukar vi avverka läxorna på förmiddagen så kan resten av dagen ägnas åt lek.

Lilla E som går i trean har roligast läxor, förra veckan skulle man göra en tidslinje om sig själv och markera med 3 streck dom viktigaste händelserna i sitt liv tex jag tappade min första tand etc

Och veckan innan var det vänskapsvecka, då skulle man vara extra snäll hela veckan så det fick jag extra mycket kramar, hjälp med disk, matlagning, städa hallen och bädda sängar…det är så viktigt att man gör något kul av undervisningen och det blir så mycket roligare att lära sig nya saker.

Kommer ihåg min mattelärare Marianne som var världens bästa som lät oss spela bingo för att lära oss multiplikationstabellen och hon hade alltid ordnat finfina vinster.

Tror att det var då jag blev en tävlingsmänniska….

Tycker ni att det är viktigt att ha kul i skolan/undervisningen?

kram/Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

0 Comments

  1. Absolut och jag ser hur Lilla E koncentrerar sig på uppgiften, bra att lära sig på ett lekfullt sätt, saker och ting fastnar bättre då.
    Kram

  2. Det var da en rigtig god idé, at få overstået lektierne før alt det sjove…
    Jeg var ude og ride en lang tur i går ”undervisning i skoven” og har lagt en lille video op under Fritid, hvis du vil ha´ et lille glimt at foråret i DK så kig forbi søde Diana og ellers nyd søndagen – kram herfra

  3. Å får ni (E) lämna in läxorna på måndagar alltså? I vår skola lämnar barnen in läxorna fredag (får läxan måndag). Nåja, de FÅR lämna in måndag, men det är i den mån de verkligen inte hinner under veckan. Onsdag gör vi läxorna pg a aktiviteter måndag och tisdag 🙂 Också här har tjejen i 3an roligast läxor. Det blir spännande att se hur läxorna blir i mellanstadiet. Särskilt om hon får plats i internationella skolan. Hon ska dit på ”workshop” 3 timmar med lektioner i mars (och föräldrar möter rektor, lärare). Spännande! Ska ni också?
    Kram!

  4. Ja, projekten i barnens skola är det bästa de vet och nu när det är Astrid Lindgren tema så händer mycket kul.
    Barnen går extra tid i skolan för att inte ha läxor så när det kommer hemuppgifter någon gång per projekt , så är det bara roligt 🙂
    Ha en skön söndag !
    Kram

  5. Gör man det roligt så blir nog intresset större 🙂 söter han är …åh fint hem 🙂 ha en fin söndag kramen

  6. Trivs man i skolan och tycker att det är kul att gå ditt då brukar det mesta falla på plats! Att lära genom lek ger bra resultat! Men att ha ett varierat arbetssätt är bäst!

    Kram Anna

  7. Tycker det är bra om man kan få barnen att lära sig utan att de egentligen vet att de lär sig utan ser det som de gjort något kul!
    Ja tror nog du fick igång din tävlingsgen då!
    kram Helena

  8. Ja jag tycker det är jätte viktigt att undervisningen ska vara rolig, annars kommer ju barnen bli skoltrötta jätte fort och har man roligt lär man sig ju bättre också.
    Smart med läxläsning på söndagar. Mina barn har sådan där läxa man ska läsa eller räkna lite varje dag så vi får ta det varje dag vilket börjar kännas rätt tråkgt både för dem och mig.

  9. Klart man måste ha kul för att bli intresserad av skolan. Jag har en kompis vars son (som nu är vuxen) fick klippa ut bilder ur tidningar i skolan. De skulle göra kollage om sig själva med passande bilder. Han hade tagit en bild på en gris och skrivit pappa under samt en bild på en lättklädd Pamela Andersson och skrivit mamma, he he.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *