När ljuset släcks

Bara älskar såna här semesterdagar den ena strand dagen efter den andra och böcker avverkas på löpande band.

Jag har precis läst ut Magnus Hedmans självbiografi När ljuset släcks.

Magnus Hedman var en av Sveriges mest framgångs­rika och populära fotbollsspelare genom tiderna. När ljuset släcks är hans memoarer – en ärlig, rak och naken berättelse om hur man går från att ha allt – familj, status, arbete och pengar- till att förlora allt…..

Nyårsdagen 2011. Magnus Hedman vaknar ensam på en soffa i en kompis lägenhet vid Hornstull. Bakfull och fortfarande iklädd smoking. Minnena från gårdagens fest hopar sig i huvudet. Återigen lite för full på krogen. Ett onödigt tjafs i garderoben. Som självklart nu slås upp på löpsedlarna som ett bittert fylleslagsmål.  . Det här är inte jag, tänker han. ”Inte det här.” De senaste årens personliga katastrofer har förflyttat honom till en plats där han inte känner igen sig. Han ser sig i spegeln och allt stämmer – utom uttrycket i ögonen.

Och han inser att den här baksmällan inte går att bota med några glas cola. Här krävs det  mycket mer.

Nyårsdagen 2011 blir vändpunkten i Magnus Hedmans vuxna liv. Härifrån går han tillbaka i tiden, till barndomen i en tuff Stockholmsförort och den målmedvetna träningen från fyraårsåldern via hans stjärnstatus som en av Sveriges främsta fotbollsmålvakter, till hur han nu bygger en ny karriär och lägger skandaler och förtärande självförakt bakom sig.

När ljuset släcks handlar om kontrasterna  i Magnus liv. Där finns höjdpunkter, som under fotbollskarriären då Magnus var internationell stjärna och  när han är på botten med droger.

Absolut läsvärd tycker jag och jag fick en helt annan bild av Magnus .

Fler boktips kommer.

Har ni läst några bra böcker i sommar?

kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

8 Comments

  1. Jag läser också mycket mer på somrarna, det ges mer tid när man ligger i solen. Just nu läser jag ”Eldvittnet”, tredje boken av Lars Kepler. Tycker deras böcker är kanonbra.
    Kram o ha en fin dag i solen

  2. Tack för boktipset! Jag läser alltid massvis året runt, ska också ta med en självbiografi till stranden idag, Andreas Lundstedt. Som följde med mig hem från mataffären igår.

    Kram Jenny

  3. Det är så tragiskt tycker jag, att vanliga människor har rätt att döma ut kändisar som de inte känner. Men det verkar så vanligt. Ett enda snedsteg slås ju upp på löpsedlarna och sedan startar ett rykte som inte alls behöver vara sant. Kanske därför så många väljer att sommarprata och/eller skriva memoarer – för att försöka återfå den rätta bilden av sig själv. Låter helt klart läsvärd.
    Kram.

  4. sommaren är en riktig bokslukar period, tack för tipset Magnus Hedmans bok har jag inte läst. Har precis avslutat Blå Koral av Louise Boije Af Gennäs den var gripande.

    Kram

  5. Alla har vi en historia som formar oss till dem vi är och vilka vi har blivit! Tack snälla för tipset! Blev sugen att läsa den nu!

    Kraam
    Petronella

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *