Igår var det dags för årets första kräftor , så gott skulle jag kunna äta varje dag.
Såklart snaps och snapsvisor som sig bör och spontanbesök från grannar så det blev en riktigt trevlig kväll.
Till kräftorna hade vi en fräsch melon och fetaostsallad.
MELONSALLAD MED FETAOST
- 200 g svarta eller gröna oliver
- 2 msk olivolja
- 600 g vattenmelon, i bitar
- 200 g fetaost, i bitar
- 120 g tunt strimlad röd lök
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 dl basilika
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
Lägg oliverna i oljan. Blanda melon, fetaost och lök Tillsätt oliverna och ringla över resten av oljan och vinägern, samt strö över basilikan. Salta och peppra.
Och vi hade förstås en västerbottenpaj till också.
Har ni ätit kräftor ännu?
kram Diana
Har inte hunnit med kräftor men fetaost och melon har jag levt på i sommar – oslagbar kombination.
Jag bara älskar kräftor, jag åt ett helt paket själv här om dagen:) salladen lät supergod och fräsch, den måste jag testa! Kram kram
Åh så gott. Har inte ätit i år, men jag hoppas att det blir av. Kram.
Kan hända att jag hoppar över kräftorna i år… men käkar desto mer räkor som jag tycker är godare! Salladen låter god, melon o feta är ju en god kombo.
Kram
Mmmmm till både kräftor o feta o melonsallad. Kramisar Tina
Ohh trevligt =D
Melon passar till mycket! Så gott o läskande!
KRAM Anna
Mums med kräftor…fetaost och melon är ju så gott ihop!
Kram viktoria
Oh, så gott! Nej inga kräftor än, men snart så! 🙂