Friends på Skansen

Bussen som kom och hämtade oss körde oss till Skansen där Friends  hade sin årliga manifestation mot mobbing på stora scenen med massa artister som Molly Sanden, Yohio, Oskar Zia och Ulrik Munther mfl.

Tänk vad mycket ett HEJ kan betyda för någon….

Jag och killarna hade en helt fantastisk dag på Skansen tillsammans med Linda och hennes gulliga dotter.

Barnen gjorde slajm i slajmverkstaden, de lekte i lekparken, testade på basket och åt våfflor,

Tränaren från Alviks basket ville mer eller mindre signa killarna för kontrakt hos Alviks basket…vi får väl se vad det blir av det…

Äldsta sonens bidrag till tävlingen Vänskap.

Å så lite karusell förstås…

Otroligt bra initiativ av Friends och Skansen, tack för en härlig dag.

Killarna och jag pratade lite extra om vikten av att vara mot andra som man själv vill bli behandlad,  alltså att vara schysst och låta alla få vara med, det är mitt bästa tips

mot mobbing, vilket är ditt?

kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

14 Comments

  1. Friends gör verkligen ett bra jobb. Ditt tips mot mobbing kan jag skriva under på. Liksom det med att säga hej till alla man möter på skolan. Kram

  2. Vilken härlig dag, våfflan ser underbart god ut 😉
    Bra skrivet; Behandla andra som du själv vill bli behandlad! Det är egentligen såå enkelt <3
    Kram

  3. Vilken härlig dag!
    Jag tycker det är otroligt viktigt att prata med Freja om att det är okej att vara olika, alltså att man behöver inte gilla allt hos alla, men det är okej att vara sig själv, sin egen, så länge man respekterar varandra.

  4. Väldigt bra budskap. Jag brukar prata med mina grabbar om att ta första steget – att säga hej, fråga om någon vill hänga på, bjuda in – ja helt enkelt att inte ha en avvaktande attityd. Kram Mia

  5. Ett sånt underbart initiativ. Jag har också försökt förmedla för mina barn vad som bör gälla, hur de vill bli bemötta, hur de ska bemöta. Men tyvärr måste jag säga att det ibland (oftast) heter noll-tolerans på skolor men när man väl kommer med mobbingärenden kan det heta; Äh, så e barn nu för tiden.
    Då blir jag arg…förbannad och svinledsen på vuxna. Som ska föregå med gott exempel…….Det är då de vassa armbågarna och hela ordförrådet åker fram.
    Eller så drar man från Sverige som vi gjorde och börjar om från början….
    Kram Jess
    http://annorlundaunderbara.wordpress.com/2013/08/25/en-skatt-min-foralskelse/

  6. Mitt tips är att lära sina barn att det som är annorlunda är kul, intressant, spännande och utvecklande, inte något att vara rädd för. Alla har rätt att vara som de är utan att för den skull uteslutas ur gemenskapen. Jag upplever att barn ofta upprepar det deras föräldrar sagt och föräldrar bör därför tänka på hur de uttalar sig om andra barn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *