Messmörets dag

Visste ni att det är Messmörets dag idag?

Fjällbrynt har tillverkat messmör sedan 1939.

Messmör för mig för tankarna till härliga morgonstunder i fjällen.

Tänkte testa ett recept ikväll med Messmörskräm.

GETOST  OCH MESSMÖRSKRÄM PÅ ROSTAT SURDEGSBRÖD

4 portioner

1 1/2 dl messmör

50 g krämig getost tex chevre

4 skivor surdegsbröd

2-4 fikon

valnötter

honung

1, Mosa ihop messmör och getost till en kräm

2, Rosta surdeget i smör i en stekpanna

3, Låt brödet svalna och bre på krämen,toppa med fikon, valnötter och honung.

Gillar ni Messmör och har ni några härliga minnen till det?

kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

14 Comments

  1. Jag tycker messmör är bland det mest osmakliga… huu… 😉
    Snart finns det en egen dag för allt 😉
    Ha en fin torsdag!
    Kram /Maria

  2. Gud va gott det lät!
    Jag fick ofta messmör på mackan hos mormor och morfar när jag var barn,
    men nu på senaste tiden har viggo börjat fråga efter det här hemma eftersom de tydligen får det på dagis 🙂
    Ha en bra dag fining !!
    Kram

  3. Har varit helt galen i messmör under mina båda graviditeter… 😉 nu blir det mest i grytor och såser

  4. Köpte med mej en liten burk messmör, när jag var in för att proviantera (ansjovis och matjesill) för min hemresa efter ca tre veckor i Sverige.
    Var med om att koka messmör på en fäbod på 40-talet. Tar lång tid!

  5. Jag älskar messmör, det gifter sig väldigt bra med grön paprika.. på knäckemacka.
    Messmör är också väldigt gott i sås till vilt, brukar ha det till älgköttbullarna.
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *