Grahams scones

Helgmornar är nog det bästa som finns.

Men i måndags var jag ledig och passade på att lyxa lite med nybakade grahamsscones.

GRAHAMSSCONES

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela matfettet snabbt med en sked eller fingertopparna. Tillsätt mjölken/yoghurten/filmjölken och rör snabbt ihop till en jämn deg.

Dela degen i 2 delar och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter.

Skåra med kniv i ett kors och nagga med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12 – 15 minuter.

Men idag blir det hotellfrukost (då jag är på resande fot) och det är ju inte fy skam det heller.

kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

15 Comments

  1. Scones är det bästa jag och barnen vet. Maken har dock satt en begränsning hemma till en gång i månaden – han verkar inte vilja ha för mycket av det goda som vi andra 🙂 !!! Kram!

  2. Håller med dig ang scones det är super gott 🙂 lyxigt värre med hotell frulle 😉 ha det gott kram

  3. Hotellfrukost slår nog scones tror jag……men scones kan man ju ta tillfikat senare under dagen haha.Kram Anette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *