Kyckling är något vi äter minst en gång i veckan, gärna två och alltid märkt med svensk fågel.
Igår blev det en god kycklinggryta med chorizo som är en favorit här hemma.
KYCKLINGGRYTA MED CHORIZO
- 4 port ris
- 1 gul lök
- mini chorizo
- 300 g kycklingfilé
- 1 msk olja
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 1 msk majsstärkelse
- 1 burk krossade tomater
- 1 burk majs
- persilja
- Koka ris enligt förpackningens anvisning.
- Skala och hacka löken. Skiva korven och skär kycklingen i tärningar.
- Fräs lök, korv och kyckling i oljan tills det fått fin färg. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
- Häll på buljongen och sjud i ca 15 minuter.
- Tillsätt de krossade tomaterna och majsen
- Red av med majsstärkelse utrört i vatten. smaksätt med salt och peppar
Äter ni kyckling ofta?
kram Diana
Ohh göttit
Ja, det blir kyckling rätt ofta faktiskt! Jag tycker mest om det och fisk, är ingen riktig köttmänniska.
Kram!
MM,lät gott.Jag äter kyckling ofta och alltid märkt med svensk fågel kram Anna
Kyckling står ofta på menyn , gott och fräscht kram Mia