Middagstips Kycklinggryta med chorizo

Kyckling är något vi äter minst en gång i veckan, gärna två och alltid märkt med svensk fågel.

Igår blev det en god kycklinggryta med chorizo som är en favorit här hemma.

KYCKLINGGRYTA MED CHORIZO

  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  •  mini chorizo
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk majs
  • persilja
  1. Koka ris  enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och hacka löken. Skiva korven och skär kycklingen i tärningar.
  3. Fräs lök, korv och kyckling i oljan tills  det fått fin färg. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
  4. Häll på buljongen och sjud i ca 15 minuter.
  5. Tillsätt de krossade tomaterna och majsen
  6. Red av med majsstärkelse utrört i vatten. smaksätt med salt och peppar

Äter ni kyckling ofta?

kram Diana

 

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *