Pulled Pork och Marques de caceres

I söndags gjorde jag pulled pork för första gången , mums säger jag väl värt att vänta på..

Ljuvliga dofter spred sig i huset och barnen gick och sniffade i ugnen flera ggr och undrade om det inte var färdigt snart…

Till maten drack vi ett Rioja vin Marques de caceres som passade perfekt till fläskkött.

Kryddig, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, nypon, kakao och vanilj.

Ett vin som maken gillade mycket, jag gillade Baron de Ley mer.

Noterade att rätt temperatur är viktigt när man serverar rött vin då det var för kallt först .

Ett bra budget vin som även passade till charkuterier och goda ostar.

Har ni nåt favorit Rioja vin?

ps receptet på pull pork kommer inom kort ds

Kram Diana

 

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

22 Comments

  1. Jag älskar rött vin.
    Provat olika sorter hit och dit. Både dyra och budget.
    Tyvärr (måste man väl säga) är mitt favoritvin ett budgetvin.
    Kram

  2. Ja, visst är det gott att göra pulled pork själv! Enkelt också, fast det tar ju sin tid, som sagt. Men det blir ju så härliga dofter i köket!
    Nej, jag har nog ingen speciell favorit när det gäller Rioja, tror jag.
    Ja, visst är temperaturen viktig, tycker nästan att vinkylens 18 grader känns för svalt till rött vin 😉 Men jag är en sådan som gärna vill ha det lite ljummet, även om experterna säger annat 😉
    Kram/Maria

  3. Låter ju hur mumsigt som helst. Det är ju så roligt när man gör något nytt och så blir det gott och tack för vintipset.
    Ha nu en fortsatt härlig dag.
    Stor kram
    Maria

  4. Min sambo är jätte duktig på att göra Pulled Pork…..jag är dålig på att fixa stekar o grytor….är desto bättre på förrätter och sallader och pasta rätter, hihii…..ikväll blir det champinjon crepes hos oss ;))…….hemmagjorda förstås !!!
    Kram bia

  5. Jag har varit på väg att göra pulled pork flera gånger, men aldrig blivit av.
    Men nu när fler och fler gör det så är det nog dax.
    Har du gjort efter något speciellt recept ? Verkar ju finnas hur många som helst.

    kram

  6. Kan inte på rak arm nämna något. Personligen tycker jag bäst om viner från södra halvklotet! Pulled pork har jag inte gjort än. Vet inte om min gryta klarar ugnen…

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *