Igår var jag på ett mycket trevligt event med Nilla, Hälsans Kök bjöd in till ett grönt julbord.
Miljötänk , vintage och vegetariskt var temat.
Fin juldukning med tidningspapper och udda porslin.
Louise Lemming , vintageexpert och stylist var på plats och av oss massa härlig inspiration och tips på återanvändning.
Och lärde oss göra pompoms….
Jennie och Nina i full koncentration, det där med pompoms är lite pyssligt..
Linda, Nilla och jag började med lite glögg och pepparkakor innan det var dags att sätta på sig förklädet och kavla upp ärmarna och börja laga vegetariskt julbord.
Len Grönkålssoppa med tärningar a la bacon och rökig lök stod på min to do list och inte för att skryta men den var nog godast av allt näst efter efterrätten då…
Så den kommer jag definitivt att göra igen.
Nilla tog ett break i matlagningen för att pilla ihop en pompom.
Även tjejerna på Prat Pr kan laga mat ,med hjälp av Linda från Matstugan.
Ruskigt god efterrätt p g..vad sägs om Triffle på pepparkaka med apelsin, rostade nötter och citronkräm.
Äntligen färdigt och dags att hugga in, ett färglatt, nyttigt och miljövänligt julbord.
Galet gott säger jag och kommer ta med mig en och annan rätt till mitt julbord, vilka får ni se om ni följer mig under december.
Menyn var framtagen med tjejerna som driver den vegetariska bloggen ”Våra oköttsliga lustar”.
Hälsans Kök hade ett enormt utbud av vegetariska rätter kika gärna här för inspiration.
Brukar ni ha något vegetariskt på julbordet?
kram Diana
Förr åt jag bara vegetariskt men nu vill jag ha någon god korv, skinka, sill och lax på min tallrik. Resten består av grönkål, ägg och ja, inte så mycket kött trots allt. Kram.
Hej!
Tänkte titta in och önska dig en fin dag. Låter som en riktigt trevlig kväll.
Stor kram
Maria
Är novis när det gäller vegetariskt, vegan mat, borde lära mig något… Min mans dotters sambo är vegan, han tar med sig sin mat och lagar till den själv, men ibland skulle det vara skoj att bjuda honom på mat,
Ja, på vårt julbord blir det endast vegetariskt 🙂 Hade gärna varit med er! Kram
Åh mums vad gott det ser ut, vilken trevligt event! kram
Vilken himla trevlig kväll – wow!!! Ser ut som ett helmysigt event 🙂 Jättegod mat där också och heja dig som är duktig kock 🙂 Och som vanligt toksöta bloggerskor 🙂
Vi har inget vegetariskt alternativ på vårt julbord, men det kanske vore något att prova på!
Många kramar aka
Nja, alltså vegetariska tillbehör som grönkål etc men jag vill gärna ha lax och julskinka till. Kram Mia
http://bloggmorsorna.se/happyvardag/2013/11/27/overlevt/
Njä inget vegetariskt, det skulle vara brunkålen då… Kram Anette
Mysigt å goitt det ser ut, ses imorn, kramar
Spännande julbord.
Vilket härligt event, det ska bli kul att ta del av recepten framöver! Vi äter tacos på jul, så en hel del grönsaker finns på vårt julbord!
Men sååå mysigt det såg ut och jag säger bara GE mig desserten!:D
Kram och med längtan till bloggeventet!
Adela